Logo MojaObčina.si
DANES
14°C
0°C
JUTRI
12°C
2°C
Oceni objavo

Branje krajša čas

Otvoritev novih prostorov v Zdravstvenem domu Slovenj Gradec smo nadgradili z mini knjižnicami v čakalnicah in Vzemi in daruj knjigo hladilnikom pri glavnem vhodu.
Dijaki prvih letnikov Srednje Zdravstvene šole Slovenj Gradec so v Zdravstveni dom Slovenj Gradec na dan otvoritve novih prostorov v ambulantah in pri glavnem vhodu zložili prvih 172 knjig ter čez tristo izvodov revij. Knjige in revije bodo krajšale čas čakajočim v ambulantah. Njihova mentorica in knjižničarka, Zuhra Horvat, je knjige in revije, ki so jih darovali občani Ekološkemu društvu Slovenj Gradec razporedila po primernosti vsebin za čakajoče. Tako so v otroškem dispanzerju knjige za otroke in mamice, pri odraslih romani ter zanimivi zborniki in revije. Za čakalnico, ki je namenjena sistematskim pregledom šoloobveznih otrok pa je član Ekološkega društva Slovenj Gradec, Bogomir Turičnik, izdelal didaktične kocke za zlaganje iz odpadnega lesa. 
Na ta način so stari in novi prostori zaživeli v še eni dimenziji, knjige revije in igrače pa so v ponovni uporabi. Uporabniki zdravstvenih storitev bodo lahko koristno uporabili čas ter s tem nadgradili znanje ali pa se zabavali ob prebiranju literature, ki jim je na voljo.

Projekt Vzemi in daruj knjigo  se je nadgradil, navodila na hladilniku pa so taka:

Vzemi in daruj – knjigo!

Človek ne potrebuje samo hrane za telo, pač pa tudi za dušo. Ta hladilnik vam  jo nudi brezplačno.

Knjige, ki so na razpolago, lahko vzamete, preberete in vrnete. Če vam je katera posebej ljuba, jo obdržite.

V hladilnik lahko prinašate tudi knjige, ki jih doma ne potrebujete več oziroma tiste, ki ste jih vzeli v čakalnicah in jih prebrali.

Oglejte si tudi