Logo MojaObčina.si
JUTRI
12°C
0°C
NED.
11°C
-1°C
Oceni objavo

Fotografska razstava – Darko Novak

Darko Novak je amaterski fotograf s profesionalnimi znanji in to je njegova prva razstava. Njegova razstava je namenjena ljubiteljem in oboževalcem psov pomočnikov in psov vodnikov. Slike na razstavi prikazujejo uporabnike psov ter njihove aktivnosti in utrinke iz vsakdanjega življenja. Za društvi SLO CANIS IN KD REPS predstavlja pomembnega člana.

Slikanje psov vodičev in psov pomočnikov mu predstavlja poseben izziv, saj želi čimbolj ujeti povezanost psa z lastnikom. Pravi, da pravilna kompozicija in svetloba še dodatno poudarita vse skupaj, kar pa je zelo težko doseči. Dodaten izziv mu predstavlja samostojno slikanje psov, še največji pa, če jih je na sceni več.

Akcija z naslovom »Repki upanja« je namenjena zbiranju sredstev, s katerimi bomo pomagali centru SLO CANIS pri delovanju ter šolanju psov vodnikov in psov pomočnikov.

V slovenskem združenju inštruktorjev SLO-CANIS šolajo družne pse, pse spremljevalce za osebe s posebnimi potrebami, pse vodnike za slepe in slabovidne osebe in pse pomočnike za gibalno ali senzorno ovirane osebe.

Poleg teh fotografij so razstavljene fotografije iz razstave društva REPS – zaradi povezanosti obeh društev, katerih avtorja sta uveljavljena fotografa Štefi Praprotnik Borko in Ivo Borko.

Dejavnost Kinološkega društva REPS je šolanje psov v reševalne namene in reševanje izpod snežnih plazov, ruševin in za iskanje pogrešanih oseb tudi na težjih terenih, za kar imamo usposobljenih več vodnikov z reševalnimi psi.  

Slavnostno smo otvorili razstavo v petek 14.9.2018. Glasbeno sta olepšala dogodek mlada učenca kitare Val in Žiga iz Glasbene šole. Obiskovalcem so se predstavili in o svojih društvih in delu povedali Stojan Rozman – organizator Festivala, Darinka Urbancl Lečnik – SLO CANIS in Emil Urbancl – REPS ter seveda fotograf Darko Novak.

Na mizi pod razstavljenimi fotografijami so tudi listi in fotografija predmetov – od mednarodno uveljavljenih slikarjev in fotografov: Sandra Požun, Ksenija Hauptman, ter že omenjenih Štefi Praprotnik Borko (z Ivom Borkom) in Darko Novak, katere se dražijo. Oglejte si prikupne fotografije in oddajte ponudbo.

Na ogled do 31.10.2018 v avli MKC - HOSTEL, Ozare 18, Slovenj Gradec.

Oglejte si tudi