Logo MojaObčina.si
DANES
17°C
4°C
JUTRI
22°C
6°C
Oceni objavo

Umetnost kot družbeni angažma

Nevladna organizacija v javnem interesu raum AU je tudi letos sodelovala v eni izmed najodmevnejših akcij za promocijo prostovoljstva “Dan za spremembe”, v sklopu katere so realizirali enomesečno razstavo z vodenimi ogledi.
V sklopu letošnjega sodelovanja so člani raum AU realizirali razstavo “Umetnost kot družbeni angažma”, ki je z razstavljenimi deli iz zbirke raum AU in pod vodstvom kuratorja Rada Carla Poggija, ponujala razmisleke o aktualnem družbeno-političnem dogajanju, o vlogi in položaju angažirane umetnosti in njenemu vplivu na družbo.

Tekom enomesečne razstave so potekala tudi javna vodstva po razstavi, v sklopu katerih so obiskovalci, med njimi tudi organizirane skupine mladih iz vladnega izobraževalnega sektorja (PUM, Gimnazija in Srednja šola) izvedeli natančnosti o avtorjih, razstavljenih delih in o angažiranosti nasploh. 

Organizacijska ekipa raum AU je z izvedbo aktivnosti zadovoljna, predvsem pa izpostavlja pomen letos vzpostavljene sinergije med vladnimi in nevladnimi organizacijami, ki delujejo na področju prostovoljstva v MOSG, v prepričanju, “
da bomo prav skupaj, pri prizadevanju za aktivnejše odzive na potrebe skupnosti, zaobjeli največ ljudi”.

Oglejte si tudi