Logo MojaObčina.si
JUTRI
8°C
2°C
ČET.
8°C
3°C
Oceni objavo

Tekme na kegljišču v Slovenj Gradcu dne 15.01.2022

Tekme na kegljišču v Slovenj Gradcu dne 15.01.2022

Na kegljišču v Slovenj Gradcu so bile odigrane tekme vseh ekip KK Slovenj Gradec.

Ob 10h je ženska ekipa KK Slovenj Gradec v 1b slovenski ligi gostila ekipo Radenske.

Domačinke so zmagale z rezultatom 7-1.  Pri Slovenj Gradcu je najboljše odigrala Mojca Slatinek, ki je podrla 544 kegljev. Vrnitev kegljavke po tretjem porodu. Mamice trem čudovitim otrokom. Odlična kegljavka. Vredno omembe je, da je njena nasprotnica bila legendarna Marika Kardinar, ena največjih kegljavk bivše Jugoslavije, svetovne scene,  legenda svetovnega kegljanja tudi v naši samostojni državi. (https://sl.wikipedia.org/wiki/Marika_Kardinar-Nagy) Tokrat je podrla samo 512 kegljev kar je za njena leta odličen rezultat. Še en dokaz, da je kegljanje odlična dejavnost tudi v starejši dobi. (68 let)Domačinke so trenutno na 1. mestu lestvice in jih najbrž pričakuje selitev v 1A slovensko ligo.

 Ob 14h je v 3.slovenski ligi vzhod moška ekipa Slovenj Gradec 2 nastopila proti ekipi KK Impol iz Slovenske Bistrice.

Domačini so izgubili to tekmo z rezultatom 2-6. Nekaj zaradi karantene igralcev ki niso mogli nastopit, nekaj zaradi slabega dne, so utrpeli izgubo. Pri domačinih je največ, 537 kegljev podrl Jan Kresnik. Jan je odigral prvo tekmo za ekipo KK Slovenj Gradec 2. Naj povemo da bo naslednji mesec dopolnil 13 let. Igral je z srednje velikimi  kroglami kar še doda težo njegovemu odličnemu rezultatu. Ni pa presenečenje njegov rezultat, saj je odličen kegljač, za leto 2021 je osvojil prvo mesto v tretji kategoriji dečkov na državnem prvenstvu. Pa prvo mesto mu je zagarantirano tudi v letu 2022, seveda ob normalnih pogojih tekmovanj saj bo sedaj nastopil kot starejši v svoji kategoriji. Vsa čast njegovemu kegljanju kar pa samo dokazuje da geni veliko doprinesejo uspehu. Njegova mama keglja, njegov stric keglja, in vsi so dobri kegljači. KK Slovenj Gradec 2 je trenutno na 8. mestu lestvice.

Ob 18h je bil odigran koroški derbi. V 2. slovenski ligi vzhod je KK Slovenj Gradec 1 gostil ekipo iz KK Dravograd. Domačini so ob dramatičnih nastopih premagali goste z rezultatom 5-3. Pri domačinih je največ 575 kegljev podrl Primož Laznik. Ekipa Slovenj Gradec 1 trenutno zaseda 7. mesto na lestvici.

Hvala vsem navijačem za njihovo spodbudo. Bodimo optimistični glede nadaljevanja sezone brez prevelikih pretresov zaradi obstoječih bolezni. Minil je en čudovit dan. Druženje olajša marsikatero bolezen. Bodimo zdravi.

Oglejte si tudi