Logo MojaObčina.si
DANES
8°C
3°C
JUTRI
15°C
1°C
Oceni objavo

DP tandem U-18

U-18 tandem. Odlično. Državno prvenstvo U - 18, tandem kadeti, 11.09.2022, Cerknica


DP U-18 tandem kadeti so se iz Koroške udeležili kegljači KK Dravograd in KK Slovenj Gradec, vsak klub z enim parom. U-18 je kategorija od 15 do 18 let.


Na žalost noben klub na Koroškem nima dveh tekmovalcev ali tekmovalk v kategoriji U-18.
Tako je za KK Dravograd nastopil Robi Marošek, ki je že kadet in Tone Leskovec, ki nastopa v četrti kategoriji dečkov, to je od 13 do 15 let starosti.


Žal sta v prvem nastopu naletela na razpoložena igralca, ki sta v 60 lučajih podrla 308 kegljev, kar je bil največji rezultat tega tekmovanja, kot je razvidno iz priloženih rezultatih in na koncu zasedla drugo mesto, potem ko sta v četrt finalu izločila tekmovalca iz KK Slovenj Gradec.


Na koncu sta se kegljača iz Dravograda uvrstila na 10. mesto, z rezultatom 270 podrtih kegljev v šestdesetih metih, kar bi znašalo 540 podrtih kegljev na tekmi na 120 lučajev, kar je za mlade tekmovalce več kot odličen rezultat.
KK Slovenj Gradec je nastopil z kadetom Aleksom Kašnikom in Janom Kresnikom, ki nastopa v 3. kategoriji dečkov, od 11 do trinajst let. Jan je lanski prvak v 3. kategoriji, vrhunski kegljač.


Naj razložim pravila v tandemu, da se lahko razume sistem tekmovanja. Oba tekmovalca nastopata skupaj na eni stezi. Vsak vrže eno kroglo. Ko se vrača po izmetu, vzame kroglo in jo poda soigralcu. Soigralec vrže kroglo in se vračajoč nazaj, vzame kroglo iz kroglovoda, jo poda soigralcu, nakar on naredi met. To se ponovi v tridesetih metih v setu. Igrata proti nasprotniku na sosednji stezi. Točke se štejejo po več podrtih kegljih v setu. Če oba nasprotnika podreta enako število kegljev, vrže vsak tekmovalec po en lučaj za zmago v setu. Če sta še vedno podrla enako število kegljev, ponovita postopek, dokler ne pride do zmage v setu.


Za zmago v setu se dobi točka. Potem se stezi zamenjata. Če zmaga tandem ki je že v prvem setu zmagal, dobi dve točki, je zmagovalec in se uvrsti naprej. Če točko v setu dobi nasprotnik, je rezultat 1:1. Da bi se dobil zmagovalec, vsak tekmovalec vrže po dva lučaja, skupaj štiri in kdo podre več kegljev je zmagovalec. Če obojni podrejo enako število kegljev, zamenjata stezi in ponovno vrže vsak igralec po dva keglja. To se lahko ponavlja do trenutka dokler eden par ne zmaga.


Kegljača KK Slovenj Gradec sta v prvem krogu odigrala 1:1 in zmagala v metih za zmago. Po drugem krogu v osmini finala sta spet zmagala po metih za zmago. V četrt finalu sta izgubila in se uvrstila na tretje mesto.
Lep uspeh za koroške kegljače. Zaslužijo si vse pohvale za njihove uspehe na tekmovanjih na državnih prvenstvih.

Žal tudi prenosi niso delovali po zamislih prirediteljev. Poglejte kar lahko na KK Brest Cerknica.

Oglejte si tudi