Logo MojaObčina.si
JUTRI
13°C
1°C
NED.
12°C
-0°C
Oceni objavo

Šola in vrtec v Podgorju posadili šmarno hrušico

Čeprav je šmarna hrušica na voljo že nekaj časa v naših drevesnicah, jo še zmeraj v naših vrtovih redko srečamo. Njena lepota v vseh letnih časih in okusni ter zdravi »borovničasti« plodovi so nas prepričali, da jih bomo posadili tudi pri naših šolah v Podgorju, Šmiklavžu in na Razborju. Ob tej priložnosti smo se odločili, da eno sadiko podarimo še našemu vrtcu ŠKRAT BUČKO v Podgorju. 

 

Po pošti prejete sadike iz Lendave smo želeli čim prej posaditi, da nas zima ne prehiti. Zaradi deževnih dni smo se morali precej potruditi, da smo našli nekaj jasnine in pravi termin. Najprej smo jih posadili na Razborju, potem pri šolskem čebelnjaku v Šmiklavžu, malo kasneje še pri šoli v Podgorju. Po posvetovanju s pomočnico ravnateljice vrtca, Ireno Pijovnik, in vodjo enote Podgorje, Špelo Kovačič, je stekla priprava za sajenje tudi za vrtec. Dogovorili smo se, da bo vrtcu pri sajenju pomagala šola. V četrtek, 14. 11.,  smo se zbrali pred vrtcem in prisrčna pesem Čebelar, ki so jo zapeli otroci vrtca, je bila pravi začetek sajenja medovite rastline, šmarne hrušice. Preden smo začeli s kopanjem sadilne jame, je skupina učencev pod mentorstvom učiteljice mag. Majde Tamše Horvat prav strokovno predstavila to posebno skoraj pozabljeno grmovnico.

 

Sajenje hrušice se je uspešno zaključilo, a naše sodelovanje z vrtcem se bo nadaljevalo tekom celotnega šolskega leta z dramskimi in lutkovnimi uprizoritvami, skupno vadbo na igrišču, branjem pravljic in še bi lahko naštevali. Verjamem, da bomo naša stičišča znali prepoznavati še naprej in skupaj ustvarjati čim boljše pogoje za vzgojo in učenje naših otrok.

ravnatelj mag. Aljoša Lavrinšek

 

Oglejte si tudi