Logo MojaObčina.si
DANES
12°C
0°C
JUTRI
11°C
-1°C
Oceni objavo

Pri Adientu 150 novih brezplačnih parkirnih mest

Po prenovi ulic v mestnem jedru v okviru projekta trajnostne mobilnosti, ki daje  prednost pešcem in kolesarjem, se je zmanjšalo število parkirišč v centru mesta.

Da bi omilili stisko s parkiranjem, je do aprila ob nekdanji tovarni Adient brezplačno na razpolago 150 novih parkirnih mest, od aprila dalje pa bo parkiranje na tem parkirišču plačljivo, in sicer skladno z veljavnim parkirnim režimom, ki velja na območju Mestne občine Slovenj Gradec. Občani si bodo lahko tudi za to parkirišče plačali najem abonmajske kartice ali pa parkirnino poravnali na parkomatih, ki bodo nameščeni na parkirišču.

S parkirišča pri Adientu je skozi Kuharjev park in čez most čez Suhodolnico le nekaj sto metrov prijetne hoje do centra mesta. Tempo življenja nas nenehoma sili, da povsod hitimo in si ne vzamemo časa niti za vdih svežega zraka. Na vse občane apeliramo, da si vzamejo dve minutki dodatnega časa in parkirajo na tem novem parkirišču. Tako se bodo izognili slabi volji ob iskanju parkirišča v strogem centru, hkrati pa še nekaj naredili za svoje zdravje.


Oglejte si tudi