Logo MojaObčina.si
DANES
17°C
13°C
JUTRI
20°C
5°C
Oceni objavo

Kaj veš o prometu?

V torek, 23. maja 2023, je na II. Osnovni šoli Slovenj Gradec, pod okriljem organizatorjev Mestne občine Slovenj Gradec in Sveta za preventivo Mestne občine Slovenj Gradec, potekalo medobčinsko kolesarsko tekmovanje "Kaj veš o prometu?".

Pri izvedbi organizacije je poleg predstavnikov Sveta za preventivo Mestne Občine Slovenj Gradec sodelovalo Medobčinsko redarstvo, Policijska postaja Slovenj Gradec in Javna agencija RS za varnost prometa - Izpitni center Slovenj Gradec. Na tekmovanju so sodelovali učenci s Prve in Druge osnovne šole Slovenj Gradec ter OŠ Podgorje in Mislinja.
Tekmovanje je zasnovano podobno kot kolesarski izpiti, in sicer ga sestavlja teoretični del o poznavanju cestno-prometnih predpisov, ki poteka preko spletnega portala in ga je vodila Jerneja Bošnik, članica Sveta za preventivo Mestne občine Slovenj Gradec. Sledila je  spretnostna vožnja na poligonu, ki je potekala pod strokovnim nadzorom Policijske postaje Slovenj Gradec ter praktična vožnja v prometu, ki sta jo nadzirala članica in član Izpitnega centra Slovenj Gradec.
Učence sta uvodoma pozdravila podžupan Mestne občine Slovenj Gradec, dr. Peter Pungartnik in Robert Kovačič, predstavnik Policijske postaje Slovenj Gradec.
Tekmovalci so na tekmovanju pokazali odlično znanje in praktične spretnosti, najboljše rezultate pa so tekmovalci šol iz območja Mestne občine Slovenj Gradec dosegli: Liam Anušič 1. mesto, Val Marošek 2. mesto in Jon Vitko 3. mesto, vsi s Prve osnovne šole.
Najboljše rezultate na Osnovni šoli Mislinja so dosegli tekmovalci: Teo Križovnik 1. mesto, Nace Merčnik 2. mesto in Jure Merčnik 3. mesto.
Najboljša tekmovalca se bosta udeležila državnega tekmovanja, ki bo potekalo že ta vikend v Novi Gorici.
V skupnem seštevku medobčinskega tekmovanja se je na prvo mesto uvrstila Prva osnovna šola Slovenj Gradec, drugo mesto je zasegla Osnovna šola Mislinja in tretje mesto Osnovna šola Podgorje.

Vsem tekmovalcem iskreno čestitamo in jim želimo še naprej varno vožnjo v prometu.

 

Vir: Jerneja Bošnik

Oglejte si tudi