Logo MojaObčina.si
DANES
12°C
0°C
JUTRI
13°C
1°C
Oceni objavo

Priznanje in naš jesenski festival buč

Glede na to, da je v Sloveniji razglašeno rdeče območje in ponekod že temno rdeče, je še toliko bolj pomembno, da je osebje doma starostnikov pravilno pripravljeno na ukrepanje. S tem namenom je imelo predavanje o pravilni uporabi zaščitne opreme, tako da so stanovalci doma lahko brez skrbi.

Koroški dom starostnikov, PE Slovenj Gradec, je prejel spominski znak za požrtvovalnost v boju proti covidu-19. Priznanje nam je vročil minister za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti, Janez Cigler Kralj. Seveda se zahvaljujemo za priznanje in smo tudi ponosni nanj.

Kljub zahtevnim zdravstvenim razmeram smo po dokaj dolgih pripravah izpeljali domski Festival buč. Program je bil prijetno pester in smo ga začeli s pravljico o bučah. V nadaljevanju je nastopila pevka Alina Hirtl, potem pa je sledil zelo živahen kviz o bučah. Na koncu je zmagovalna enota, tokrat zelena, prejela enako pestro nagrado v prelepi košari. Pri tem je bila izražena tudi iskrena želja, da bi tovrstne kvize prirejali vsaj vsako leto. Skratka, zabavali smo se in se tudi nekaj naučili. Kot vedno so se izkazale tudi naše kuharice, saj je bil četrtkov jedilnik zelo pester in imeniten. Res hvala jim!

Pri nas je tudi precej veliko vernikov in njim je dvakrat mesečno namenjena sveta maša. Pri tem so zelo dejavni tudi naši pevci.  

*Povzetke aktivnosti zapisuje naš stanovalec, gospod Ernest. 

Oglejte si tudi