Logo MojaObčina.si
DANES
14°C
0°C
JUTRI
12°C
2°C
Oceni objavo

Dva potepuha, zaklenjena v D.tajl Concept Store

Kako je Dvema potepuhoma med zaprtjem občinskih mej, je zgolj retorično vprašanje. Vsi, ki bi majice, potiskane z radovednimi prijatelji z veseljem popeljali na potep, trpimo z njima. Zato vam z novim letom želimo veliko radostnega raziskovanja sveta, tudi skozi knjige in s pomočjo domišljije, ki jo avtorji, združeni v D.tajl Concept Store vlijejo, všijejo, vtisnejo, vrišejo v svoje izdelke. Tudi, ko je trgovina zaklenjena, se ustvarjalci potrudijo, da izdelki najdejo pot do vas.


Za podobo dveh potepuhov in njunih 'tepčkastih' prijateljev se skriva magistrica akademska oblikovalka tekstilij in oblačil Andreja Kragelnik, ki navdih za ljubke like išče v vsakdanjih stvareh - v smešnih prigodah, prijateljevih nasmehih, opazovanju mimoidočih, v pogovorih in šalah z njenimi najdražjimi. „Navdušujejo me odtenki rjave, modre in zemeljsko rdeče, pa kruh s semeni moje mame, škratovske prigode, ki so družinska tradicija, in številni prijatelji. V duhu želim biti športna oseba, ampak me v vsakodnevnem dogajanju bolj pritegne kavč kot superge,“ sicer bolj skrivnostna Andreja pove o sebi. Andreja je radovedna, skozi išče nova znanja in jih poglablja. Niso ji tuje improvizacije z novimi materiali in tehnikami. Vse, kar se novega nauči, deli z drugimi, predvsem v tečajih sitotiska.


Moji potepuhi, pravi avtorica, so sinonim za dušo, ki se rada potepa. Kraj, kjer se počutijo najbolje, je tam, kjer je doma ljubezen.


Vsi tekstilni izdelki Dva potepuha so tiskani v domači delavnici s tehniko sitotiska. Sita mojstrica razvija od začetka do konca sama, barve, ki jih uporablja so na vodni osnovi in prijazne okolju. Če jih boste spremljali na družabnih omrežjih ali jih obiskali v spletni trgovini, pa vas bodo liki duhovito nagovorili, kot denimo dihurčka, ki jim je besede posodila Andrejina prijateljica Anika Grabec: ''Vsak rabi v življenju prijatelja, kateremu lahko da povohat svojo pazduho“. „Najraje pridem domov in se stisnem k tebi,“ pravita dve ljubki mucki na ženski majici. V pestrem naboru boste našli še joga lisičko, mačjega zmikavta, superkuža in mnoge druge simpatične živalice. Andreja jih tiska tudi na otroško garderobo. Za vse, ki ste rade ozaljšane s posebnimi modnimi dodatki, je ustvarila naglavne obroče, priponke (broške), verižice, pa tudi maske. D.tajl Concept Store je odprtega duha, tudi ko je vse zaprto. 

Oglejte si tudi