Logo MojaObčina.si
DANES
12°C
0°C
JUTRI
11°C
-1°C
Oceni objavo

Živela ustvarjalnost!

V svoj svet kreativnosti nas je v sklopu projekta Živela ustvarjalnost! spustil Franc Denovnik Branko. Razstava bo v prostorih društva raum AU na ogled do 2. julija.
S projektom Živela ustvarjalnost! želijo člani društva raum AU približati fascinacijo in koristnost kreativnega v vsakdanjem življenju, ker je, kot uvodoma pove predsednik društva raum AU Rado Poggi, prav kreativnost ena najpomembnejših človeških dejavnosti, miselnih sposobnosti in družbenega napredka. 

Kot prvi se je v sklopu projekta predstavil karikaturist Jože Aberšek Aba, to nedeljo pa je svoje makete in izdelke iz lesa pokazal Franc Denovnik Branko. Izvedeli smo, da je začel z izdelovanjem maket prav v delavnici društva raum AU, na zdaj že stari društveni lokaciji. 

Makete pa niso edina Brankova strast, skupaj s sostanovalci v slovenjgraškem zavetišču za brezdomce, izdeluje tudi klopi, mize, mini pohištvo, pove Poggi ter nadaljuje z razmislekom o sodelovanju občine z zavetiščem, v okviru manjših popravil. 
Na otvoritvi prisoten podžupan MO Slovenj Gradec, Peter Pungartnik, je bil ideji o sodelovanju naklonjen, še posebej navdušila pa ga je v les žgana maskota Vučko, saj ima nanjo zanimive spomine - kot mlad policist je namreč sodeloval pri varovanju na zimskih Olimpijskih igrah v Sarajevu, leta 1984. 


Franc Denovnik Branko vas tekom desetdnevne razstave vabi še na maketarsko delavnico, v sklopu katere bo v četrtek, 27.6.2019 med 11.00 in 13.00 uro prikazal postopek pokrivanja strehe na konkretnem primeru panonske hiše cimprače in jaslic. Prisrčno vabljeni v prostore društva raum AU, Partizanska pot 12, Slovenj Gradec. 

Oglejte si tudi