Logo MojaObčina.si
JUTRI
13°C
1°C
NED.
12°C
-0°C
Oceni objavo

Zaljubljeni v knjige

Dejstva, zakaj postati in ostati član Društva ljubiteljev knjig Meškove bukvarne oziroma Kaj pridobite s članstvom Društva ljubiteljev knjig Meškova bukvarna?

Dejstva, zakaj postati in ostati član

Društva ljubiteljev knjig Meškove bukvarne


Preprosto obožujete knjige

Ne smemo prezreti dejstva, da ima knjiga neverjetno sporočilno moč, ki lahko bralcu spremeni življenje. Zakaj? Ker bralca vzpodbuja k razmišljanju s svojo glavo. Odnos med knjigo in bralcem je izredno intimen prostor, v katerem se dogajajo čudežne stvari.


Ste radovednega duha

Ne glede na različne družbene poglede, politična prepričanja, verske razlike, organizacijske oblike, miselnosti, filozofije, življenjski stil in način bivanja je dejstvo, pa naj si to priznamo ali ne, da je vedoželjen človek bitje, ki se nenehno razvija, je vpet v socialne odnose in že od nekdaj posega po knjigah.


Stara knjiga ima za vas vrednost

Če imate radi knjige, bi že samo ta ljubezen do šelestenja potiskanih listov in starinskega videza platnic lahko bila dovolj močen razlog, da se nam pridružite. Zavedanje, da stara knjiga ni slaba knjiga, je neviden ključ, s katerim lahko odklenemo marsikatera vrata v svet modrosti.


Imate izbran okus in veste, kaj iščete

Kljub temu da je naš prostor majhen, je v njem vedno izredno veliko knjig. Otroška in mladinska literatura, enciklopedije, leksikoni, romani, avtobiografije … Ustvarjalnost, umetnost, zgodovina, poezija in še in še! Zagotavljamo vam, da imamo na naših policah vsaj eno knjigo, ki vas bo našla in razveselila.



Kaj pridobite s članstvom

Društva ljubiteljev knjig Meškova bukvarna?


Iščete knjigo, ki je razprodana?

Meškova bukvarna je povezana s številnimi bukvarnami po vsej Sloveniji. Na Koroškem sodelujemo z ravensko bukvarno Radovednež, s Fajčijem iz Dravograda in z vsemi knjižnicami tako doma kot tudi po Sloveniji. Ker smo aktivni tudi na socialnih omrežjih, si upamo zagotoviti, da bomo dali vse od sebe, da najdemo vašo želeno knjigo.


Ne veste, kam z odvečnimi knjigami?

Kruha in starih knjig ne mečemo stran. Pri nas jih sprejmemo z veseljem, jih pregledamo in presortiramo. Nekatere bodo ostale pri nas na policah, nekatere bodo doživele izlet v mestne hladilnike Vzemi in daruj, nekaterim bomo našli nov dom, nekatere bomo prodali na dražbi, nekatere bodo romale v drugo bukvarno … Zagotavljamo pa vam, da nobena ne bo pristala v smeteh!






Ste ustvarjalni?

Meškova bukvarna organizira zanimiva kulturna druženja, prireditve in projekte. Sodelujemo s številnimi drugimi društvi in javnimi ustanovami. Na vseh dogodkih ste zelo dobrodošli in povabljeni k sodelovanju na kakršen koli način, lahko pa vam pomagamo tudi pri predstavitvi vašega literarnega dela.


Se radi pogovarjate in družite?

Le knjižni molj lahko razume knjižnega molja, v to smo trdno prepričani! Pogovor med dvema, ki imata za seboj neskončno knjižno kilometrino, ni nikoli dolgočasen ali nezanimiv. 


 

Z letno članarino, ki znaša 10 evrov, bomo ravnali zelo skrbno in preudarno, in sicer bomo:

-          krili mesečne stroške najema prostora,

-          krili stroške računovodskih storitev,

-          krili stroške pisarniških potrebščin,

-          krili stroške materialnih potrebščin,

-          krili stroške, nastale pri projektih.

                                                                       Andreja Odlazek Hvalec



Oglejte si tudi