Logo MojaObčina.si
DANES
18°C
4°C
JUTRI
22°C
5°C
Oceni objavo

Rokodelski festival v okviru 1. vseslovenske rokodelske razstave

Na temeljih 40-letne tradicije, ko se je v Slovenj Gradcu zgodilo 20 bienalnih razstav domače in umetnostne obrti, se v evropskem letu kulturne dediščine pripravlja sprememba v konceptu in pripravi rokodelskih razstav.

V sodelovanju s Konzorcijem rokodelskih centrov Slovenije ter ob podpori Koroške galerije likovnih umetnosti in Podjetniškega centra Slovenj Gradec se bo letos pripravila 1. vseslovenska rokodelska razstava, pri kateri bodo največjo vlogo imeli rokodelski centri iz cele Slovenije, ki v svojih sredinah združujejo rokodelce in negujejo kulturno dediščino.

Od 1. do 21. junija 2018 bosta tako v Koroški galeriji likovne umetnosti na ogled 1. vseslovenska rokodelska razstava in razstava sodobnih inovativnih izdelkov na temeljih dediščine v Sloveniji – Iz rok do oblike, kjer se predstavljajo ustvarjalci, ki pri svojem ustvarjanju črpajo ideje, vzorce ali oblike iz bogate zakladnice naše dediščine.

V sklopu otvoritve razstave bo na Glavnem trgu in Trgu svobode potekal tudi ROKODELSKI FESTIVAL (predstavitev rokodelcev na stojnicah) ter kulturni program na prireditvenem odru.

 

V prilogi najdete vabilo k sodelovanju ter prijavnico za rokodelski festival (predstavitev dejavnosti in prodaja izdelkov na stojnicah), ki bo 1. junija od 10. in 16. ure. Vaše prijave pričakujemo do 25. maja.

 

Veselimo se vaše udeležbe in vas prijazno pozdravljamo.

Oglejte si tudi