Logo MojaObčina.si
DANES
11°C
5°C
JUTRI
18°C
5°C
Oceni objavo

Bolšji sejem od septembra dalje dvakrat mesečno

Bolšji sejem, ki poteka v Slovenj Gradcu na dvorišču HUB-a, stavbe, ki pod eno streho združuje kar 14 nevladnih organizacij, bo od septembra dalje potekal kar dvakrat mesečno, prvo in tretjo nedeljo.

Bolšji sejem, ki poteka na dvorišču stare komunale, nastaja v soorganizaciji MOSG, JZ Spotur, Spektakularnost glasbe, MAD, Špajz, KD Slovenj Gradec, Dnevna soba studio, Gmajnica, Vezisti, Skatepark Slovenj Gradec, Naprej, Mladinski svet, ekološko društvo in raum AU.

Kot pove Rado Carlo Poggi, koordinator projekta, so se za izvedbo odločili, ker je bolšji sejem, poleg spodbude k ponovni uporabi, tudi prostor druženja in interakcij med občani, pa tudi prostor drobnih raziskovanj in obujanja spominov. V konkretnem, slovenjgraškem primeru, pa pomeni izvedba Bolšjaka tudi možnost revitalizacije območja, kjer le-ta poteka.

Izvemo tudi, da bosta za Bolšji sejem, ki so ga organizatorji tekom poletnih počitnic izvajali skladno s priporočili in navodili NIJZ in katerim bodo sledili tudi v prihodnje, od septembra dalje namenjeni kar dve nedelji ter da se na stojnicah, ki si jih z namenom spodbujanja kreativnosti naredijo prodajalci sami, lahko prodaja izključno stara roba. Prisrčno vabljeni!
 

Oglejte si tudi