Logo MojaObčina.si
DANES
12°C
10°C
JUTRI
11°C
2°C
Oceni objavo

DRŽAVNE PRVAKE PGD KOTLJE SPREJEL ŽUPAN

V Gornji Radgoni je med 22. in 23. septembrom 2018 potekalo državno člansko in mladinsko gasilsko tekmovanje za memorial Matevža Haceta. Tekmovanje je potekalo v sklopu sedmega mednarodnega sejma obrambe, varnosti, zaščite in reševanja – Sobra 2018. Na tekmovanju se je  pomerilo 195 ekip pionirk, pionirjev, mladink in mladincev ter 270 ekip članic, članov, starejših gasilk in gasilcev iz celotne Slovenije. Tekmovanje je potekalo po pravilih knjižice Pravila gasilskih in gasilsko-športnih tekmovalnih disciplin. Članice, A in B ter člani, A in B so tekmovali v taktični mokri vaji, vaji razvrščanja, teoretičnem testiranju in vaji s hidrantom, starejši gasilci in gasilke pa v vaji s hidrantom in vaji raznoterosti.

Državni prvaki so postali starejši gasilci PGD Kotlje. Članom zmagovite ekipe ter njihovim sodelavcem je za njihov uspeh, osvojitev naslova državnih prvakov v kategoriji starejših gasilcev, ki je v ponos tudi Občini, Ravne na Koroškem, na svečanem sprejemu v sejni sobi občine čestital župan dr. Tomaž Rožen.

Prisluhnili smo tudi častnemu poveljniku enote PGD Kotlje  Mirku Nagliču, poveljniku Emilu Pušniku, direktorju in poveljniku Koroškega gasilskega zavoda Ravne Francu Juteršku kot tudi ostalim članom oziroma deseterici zmagovite enote. 

Oglejte si tudi