Logo MojaObčina.si
JUTRI
13°C
1°C
NED.
12°C
-0°C
Oceni objavo

10. 10. 2019 - Svetovni dan duševnega zdravja - VABLJENI

 10. oktobra obeležujemo svetovni dan duševnega zdravja. Ob tej priložnosti v Centru za krepitev zdravja Koroške letos pripravljamo raznolike aktivnosti, katerih rdeča nit je pozitivna psihologija.

Pozitivna psihologija je relativno mlado področje psihologije, ki se osredotoča na pozitivne vidike človeka, kot so sreča, ustvarjalnost, upanje, optimizem in življenjski smisel.

Več o tem boste lahko izvedeli v četrtek, 10. oktobra, ko boste v središču Slovenj Gradca med 9. in 11. uro lahko obiskali našo stojnico. Pred lekarno boste s strokovnimi delavkami iz Centra za krepitev zdravja Koroške lahko spoznali in praktično preizkusili nekaj vaj za sproščanje in spodbujanje dobrega počutja. Seznanili se boste tudi z delom in delavnicami v okviru našega centra, ki se jih lahko brezplačno udeležite v prihodnje.

Ob 11. uri ste vabljeni v Andeški hram, kjer vam bo Mojca Šipek, mag. psih., v predavanju z delavnico Dobro sem predstavila, kaj je pozitivna psihologija in kako lahko njene ugotovitve uporabimo v vsakdanjem življenju.

Po predavanju v Andeškem hramu ob 12. uri sledi še delavnica Tehnike sproščanja. Z Mojco Šipek boste spoznali in praktično preizkusi tri tehnike sproščanja, s pomočjo katerih se boste lažje spoprijemali s stresom in izzivi.

 

Vse aktivnosti so brezplačne. Vabljeni!

Oglejte si tudi