Logo MojaObčina.si

Slovenj Gradec

DANES
8°C
-5°C
JUTRI
4°C
-1°C

Živela umetnost! ‒ Kaja Brezočnik: Skenografija

10474
Deli

Živela umetnost!

 

 aja Brezočnik bo v projektu Skenografija, fotografija brez fotoaparata, ki potuje med analognim in digitalnim, skupaj z udeleženci delavnice ustvarila kolaž, sestavljanko, ki bo v končni fotografiji povezala minljivo in sedanje. 

Pomembne osebnosti in kulturno zgodovinske znamenitosti se bodo subtilno povezale s predmeti in kraji iz dandanašnjega dne, ki so z njimi zaznamovani. Udeleženci so vabljeni, da na delavnici izdelajo vsak svojo skenografijo, fotografijo brez fotoaparata, kolaž iz njihove lastne zgodovine, torej fotografij in predmetov, ki jih prinesejo s seboj. Predmeti in fotografije naj bodo manjšega formata, naj ne presegajo A4 formata.

Skenografija ali tudi “scanner photography” je preprosta tehnika, pri kateri na skener polagamo različne predmete in jih nato skeniramo. Tehnika ponuja izjemno raznolike možnosti za ustvarjanje, ker omogoča preigravanje kompozicij s sestavljanjem različnih elementov, kot so fotografije, predmeti, tkanine, z dodajenjem, prikrivanjem, prosojnostjo pa lahko ustvarimo efekte, ki nam jih dobra klasična fotografija ne dopušča. 

Delavnica bo potekala med 4. in 7. septembrom, od 18:00–20:00, v Špajzu. Vsa nastala dela bodo razstavljena na zaključni prireditvi projekta Živela umetnost 8. septembra v Čajnici PEČ.

 4. september ob 18:00
Pogovor z umetnico in projekcija ter predstavitev njenega preteklega dela.

 5.–7. september, 18:00–20:00
Delavnica skenografije

***
Kaja Brezočnik (Slovenj Gradec, 1983) je študirala vizualne komunikacije na Akademiji za likovno umetnost in oblikovanje v Ljubljani. Ukvarja se z avtorsko, dokumentarno in družinsko fotografijo. Njena dela so bila večkrat nagrajena in razstavljena doma in v tujini.
***

Število mest je omejeno. Prijave na: zivelaumetnost@gmail.com


Živela umetnosti!
prinaša še:

Zaključna prireditev Živela umetnost, razstava del in koncert, Čajnica PEČ, 8. 9., ob 19:00

 

Organizacija: Društvo Umetnost za vse v sodelovanju s Špajzom (Društvo MAD), Čajnico PEČ in Koroško galerijo likovnih umetnosti

Všečkaj objavo

Oglejte si tudi

Komentarji

Za komentiranje se morate prijaviti.
Na ta prispevek še ni komentarjev. Bodi prvi!
Digitalni marketing v Slovenij