Logo MojaObčina.si

Slovenj Gradec

DANES
28°C
10°C
JUTRI
25°C
14°C

Wolfov koncertni abonma in izven: Trio Phonos

Organizator: Kulturni dom Slovenj Gradec
Vstopnina: 10€
Wolfov koncertni abonma in izven: Trio Phonos

Maja Kastratovik – klavir

Orfej Simić – violina

Éva Simić-Németh – violončelo

Pianistka Maja Kastratovik je nižjo glasbeno šolo končala pri prof. Sladjani Jovanovič na GBŠC Ilija Nikolovski-Luj v Skopju. Šolanje je nadaljevala v Moskvi, študij pa na moskovskem Konservatoriju P. I. Čajkovski. Magistrirala je na FMU v Skopju. Od leta 1996 do 2001 je bila zaposlena kot profesorica klavirja na GBČC Ilija Nikolovski-Luj v Skopju. Od septembra 2001 živi v Slovenj Gradcu in poučuje na slovenjgraški in konjiški glasbeni šoli. Leta 2011 je za posebne dosežke na področju kulture prejela Bernekerjevo plaketo.

Violinist Orfej Simić se je po končani glasbeni gimnaziji v Beogradu leta 1982 vpisal na slavni moskovski Konservatorij P. I. Čajkovski. Po dveh letih sta sledila zaključek študija in selitev v Avstrijo. Deloval je v Londonskem simfoničnem orkestru Academy of St. Martin in the Fields ter komornem orkestru Barbican Virtuosi. Živi v Celovcu in je prva violina Koroškega simfoničnega orkestra.

Violončelistka Éva Simič - Németh je po končanem študiju na Visoki šoli za glasbo Franz Liszt v Budimpešti leta 1995 z državno štipendijo in podporo fundacije Soros nadaljevala študij na Univerzi Johannes Gutenberg v Mainzu. Temu je na povabilo slavnega čelista prof. Janosa Starkerja sledil 2-letni magistrski študij na glasbeni akademiji v Bloomingtonu. Od leta 2000 je solistka Koroškega simfoničnega orkestra.

Všečkaj objavo

Oglejte si tudi