Logo MojaObčina.si

Slovenj Gradec

DANES
32°C
16°C
JUTRI
32°C
14°C

Wolfov koncertni abonma in izven: Ex Auro

Organizator: Kulturni dom Slovenj Gradec
Vstopnina: 10€

EX AURO je plesno-glasbeni projekt, v katerem sta svoje vizije združila Maria Keck in Tomaž Pačnik.


Maria Keck – ples, vokal

Tomaž Pačnik – klavir

Maria Keck (Madžarska/Španija) je diplomirala iz sodobne koreografije na Madžarski plesni akademiji ter iz glasbene terapije na univerzi v Alcalá de Henares. Razvila je svojo metodo poučevanja plesa, ki temelji na doseganju ravnovesja med učenjem različnih plesnih jezikov in svobodnim, kreativnim ter osebnim izražanjem.

S svojim znanjem je sodelovala na mnogih workshop-ih na Madžarskem, Hrvaškem, Norveškem, Japonskem, v Sloveniji, Srbiji, Angliji, Španiji in Argentini.

Trenutno živi v Madridu, kjer poleg razvijanja svojih mnogih projektov deluje tudi kot flamenco plesalka.

Tomaž Pačnik (Slovenija) je že dolgo del tako slovenske, kot tudi mednarodne etno-jazz scene. Med vsemi projekti pa najpomembnejši še vedno ostaja glasbena skupina Jazoo.

Tomaž je leta končal Konservatorij za jazz v Ljubljani ter kmalu zatem dobil številne ponudbe za sodelovanje z različnimi glasbeniki in skupinami, med katerimi so bili tudi: Planet Groove, Jadranka Juras, Vlado Kreslin...

Kot že omenjeno, ga najbolj definira skupina Jazoo, s katero je izdal že 6 avtorskih albumov.

Jazoo je leta 2013 prejel Bernekerjevo nagrado.

Rezultat njunega skupnega raziskovanja je vroča mešanica flamenca ter ostalih eksotičnih glasbenih zvrsti – EX AURO. V kratkem času, odkar nastopata, sta se že predstavila na nekaj mednarodnih odrih in festivalih (Madžarska, Srbija, Makedonija, Slovenija).

Cena vstopnice za izven je 10 €.


Všečkaj objavo

Oglejte si tudi