Logo MojaObčina.si

Slovenj Gradec

JUTRI
1°C
-6°C
ČE.
3°C
-3°C

Wolfov koncertni abonma in izven: Eva Šulić – violina, Renata Hil – klavir

10702
Organizator: Kulturni dom Slovenj Gradec
Vstopnina: 10

Eva Šulić (1997) je začela igrati violino s štirimi leti. Njena prva profesorica je bila Zorica Todorovič na Konservatoriju za glasbo in balet Maribor. Med leti 2006 in 2011 je študirala na Konservatoriju J. J. Fux v Grazu pri profesorju Helfriedu Fisterju, po tem pa na Univerzi za glasbo in scenske umetnosti na Dunaju ter na Glasbeni akademiji v Zagrebu pri profesorju Leonidu Sorokowu. 

Ob rednem študiju se je izpopolnjevala na mojstrskih tečajih pod vodstvom uglednih violinistov in profesorjev Marine Sorokowe, Latice Honda Rosenberg, Stefana Milenkovića, Evgenije Epshtein in Kimike Nakazawa.
Kljub svoji mladosti ima Eva za seboj številne uspešne nastope doma in v tujini. Kot solistka je koncertirala s Simfoničnim orkestrom RTV Slovenija, Zagrebško filharmonijo, Simfoničnim orkestrom hrvaške radiotelevizije, Dubrovniškim simfoničnim orkestrom in orkestrom Festivala Maribor. Prejela je več prvih nagrad na državnih in mednarodnih glasbenih tekmovanjih: TEMSIG, Giuseppe Tartini (Piran), Ars nova (Trst), Stefanie Hohl (Dunaj).

Renata Hil (1967) je obiskovala Srednjo glasbeno šolo v Splitu, kjer je maturirala v razredu profesorice Olge Račić. Od leta 1984 je študirala na Umetniški akademiji v Novem Sadu pri profesorju Jokutu Mihajloviću in profesorju Kemalu Gekiću, pri katerem je tudi diplomirala. Po diplomi se je izpopolnjevala na Univerzi Mozarteum v Salzburgu – igranje klavirja v razredu profesorja Karl-Heinz Kämmerlinga, komorno muziciranje pa v razredu profesorice Erike Frieser. Aktivno je sodelovala na mojstrskih tečajih pri profesorjih Arbu Valdmi, Konradu Richterju in Dunji Vejzović.
Kot solist, korepetitor in komorni glasbenik je pogosto nastopala doma in v tujini ter snemala za radio in televizijo. Kot korepetitor je redno sodelovala na številnih mojstrskih glasbenih tečajih (Aestas Musica, Luka Sorkočević, Uzmah, Pro Musica, Laus, Internationale Musikakademie in Liechtenstein, tečajih Hrvaške glasbene mladine) in tekmovanjih (Rudolf Matz, Antonio Janigro, Papandopulo).
Zaposlena je kot višji strokovni sodelavec na godalnem oddelku Glasbene akademije v Zagrebu.

Program:

W. A. Mozart: Sonata za violino v F-duru št. 25, K. 377
1. Allegro
2. Tema con variazioni. Andante
3. Tempo di menuetto, un poco allegretto

F. Kreisler: Recitativo in Scherzo - Caprice, Op.6

* * * * *

P. I. Čajkovski: Mélodie iz Souvenir d'un lieu cher, Op.42

S. Prokofjev: Sonata za violino št. 2 v D-duru
1. Moderato
2. Presto
3. Andante
4. Allegro con brio

Všečkaj objavo

Oglejte si tudi

Komentarji

Za komentiranje se morate prijaviti.
Na ta prispevek še ni komentarjev. Bodi prvi!
Kreator PSP d.o.o.