Logo MojaObčina.si

Slovenj Gradec

JUTRI
15°C
-6°C
SRE.
12°C
-3°C

Trejlpark Rahtel – kdaj in kako?

5276Zaradi bližine mesta, hitre dostopnosti, panoramskih razgledov, razgibanega reliefa in utrjenih cest ter poti, je Rahtel priljubljen cilj lokalnih kolesarjev različnih zvrsti kolesarjenja. Gorski kolesarji pridoma uporabljamo ceste, predvsem pa številne gozdne vlake in poti. Vzpetina Rahtel nad Slovenj Gradcem nudi dobre pogoje za razvoj gorskokolesarskih poti, tudi za razvoj t.i. parka enoslednic (angleško trail park).

 

Vzpostavljanje tovrstnih površin za šport v naravi v skladu s pravno ureditvijo v Sloveniji ni enostavno, je dolgotrajno a vendar ne nemogoče. Zavedamo se, da je dolgoročno in čim bolj trajnostno rešitev možno najti le ob sodelovanju z lastniki zemljišč, lokalno skupnostjo, strokovnimi institucijami in skupnostjo lokalnih gorskih kolesarjev. Zato smo v ŠTD Ojstra rida pred dvema letoma pristopili k pobudi za ureditev "Trejlparka Rahtel". Med drugim smo v okviru priprave občinskega prostorskega načrta pripravili strokovne podlage in dali pobudo za spremembo namenske rabe nekdanjega smučišča na severni strani Rahtela.

 

Z namenom, da širši zainteresirani javnosti predstavimo naše dosedanje aktivnosti, predstavimo našo vizijo kako naprej in skupaj z vami najdemo rešitve, vas vljudno vabimo, da se udeležite delavnice "Trejlpark Rahtel – kdaj in kako?", ki bo potekala v sredo, 20. septembra 2017, s pričetkom ob 16. uri v dvorani MKC Slovenj Gradec, Ozare 18.

 

Dogodek bo potekal v okviru Evropskega tedna mobilnosti 2017.

ŠTD Ojstra rida

Save

Všečkaj objavo

Oglejte si tudi

Komentarji

Za komentiranje se morate prijaviti.
Na ta prispevek še ni komentarjev. Bodi prvi!