Logo MojaObčina.si

Slovenj Gradec

JUTRI
0°C
-6°C
SRE.
-2°C
-4°C

Seminar: STE PRIPRAVLJENI NA NOVO EVROPSKO UREDBO O VARSTVU OSEBNIH PODATKOV?

10834
Organizator: MOCIS CENTER ZA IZOBRAŽEVANJE ODRASLIH
Vstopnina: 110,00€ brez DDV
DeliSeminar

STE PRIPRAVLJENI NA NOVO EVROPSKO UREDBO O VARSTVU OSEBNIH PODATKOV?

bo potekal v četrtek, 9. novembra, ob 10. uri, v prostorih Mrežnega podjetniškega inkubatorja Koroška (1. nadstropje, prostor 9) v Slovenj Gradcu, Ozare 19, 2380 Slovenj Gradec. 

14. aprila 2016 je Evropski parlament potrdil Uredbo Evropskega parlamenta in Sveta o varstvu posameznikov pri obdelavi osebnih podatkov in o prostem pretoku takih podatkov, tako imenovano Splošno uredbo o varstvu podatkov (GDPR). Splošna uredba o varstvu osebnih podatkov bo nasledila nacionalne zakone o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-1). Najpomembnejše novosti Splošne uredbe so:

  • boljši nadzor državljanov nad svojimi osebnimi podatki,
  • izrecna privolitev za obdelavo osebnih podatkov,
  • javni organi in podjetja, ki opravljajo tvegane postopke obdelave podatkov, morajo imenovati uradno osebo za varstvo podatkov,
  • višje kazni za prekrške, saj bo lahko nadzorni organ za najhujše kršitve izrekel kazen do vrednosti 1.000.000 do 20.000.000 EUR oziroma do 2–4 % letnega svetovnega prometa podjetja.

Ob tako visokih kaznih bo skladnost z zakonodajo o varstvu osebnih podatkov postala pomemben del poslovne politike. Organizacije bodo morale v ta namen prilagoditi svoja interna pravila o varovanju podatkov, sprejeti ukrepe za učinkovit nadzor in ukrepanje v primeru kršitev ter pripraviti oceno tveganja.

 

Na seminarju boste spoznali novosti, ki jih prinašajo novi evropski predpisi s področja varstva osebnih podatkov, kaj te novosti pomenijo ter kako in do kdaj se moramo na njih pripraviti.

 

Komu je seminar namenjen?

Seminar je namenjen delodajalcem, direktorjem, podjetnikom, vodjem pravnih in kadrovskih služb ter kadrovikom, odgovornim osebam v podjetjih in javnemu sektorju, ki ima po novi uredbi dolžnost imenovati uradne osebe za varstvo osebnih podatkov, varnostnim inženirjem ter vsem, ki se pri opravljanju svojega dela srečujejo z obdelovanjem osebnih podatkov.

Predavateljici

Dr. Nataša Pirc Musar, odvetnica v Odvetniški družbi Pirc Musar, opravljala je funkcijo informacijske pooblaščenke (2009–2014). Je strokovnjakinja za področje varstva osebnih podatkov in predavateljica na številnih seminarjih in konferencah. Leta 2015 je doktorirala na Pravni fakulteti na Dunaju.

Mag. Rosana Lemut Strle, odvetnica v Odvetniški družbi Pirc Musar, je bila namestnica informacijske pooblaščenke za področje varstva osebnih podatkov (2009–2014). Leta 2008 je magistrirala na Pravni fakulteti v Ljubljani.

ELEKTRONSKA PRIJAVNICA

Vljudno vabljeni!

Všečkaj objavo

Oglejte si tudi

Komentarji

Za komentiranje se morate prijaviti.
Na ta prispevek še ni komentarjev. Bodi prvi!
Digitalni marketing v Slovenij