Logo MojaObčina.si

Slovenj Gradec

DANES
-2°C
-5°C
JUTRI
0°C
-4°C

Robert Marin in Matjaž Rušt: Mesto miru (ulična fotografska delavnica)

10895
Deli

Živela umetnost!


Avtorja projekta Najlepše mesto na svetu, ki kontinuirano poteka že od leta 2013, sta k ustvarjanju pristopila zelo osebno, saj dokumentirata svojo najbolj neposredno okolico. S fotografijami mesta Ljubljana, ki prikazujejo njena skrita in nevidna obrobja, se nanašata tako na lokalno kot globalno problematiko vseprisotne gentrifikacije urbanih središč, s tem pa odkrivata velik razkorak med podobo mesta, kot je predstavljena v turističnih katalogih, in stvarnostjo tukaj in zdaj.

Iz najlepšega mesta na svetu se Matjaž Rušt in Robert Marin julija začasno selita v »Mesto miru«. Med rezidenco in na delavnici v Slovenj Gradcu bosta  predstavila svoj pogled na ulično fotografijo in se skupaj z udeleženci delavnice, a hkrati vsak zase, lotila fotografiranja mesta. Delavnica je namenjena vsem, ki jih zanima fotografija, ne glede na znanje in izkušnje. Udeleženci ne potrebujejo svojih fotoaparatov, saj bo vsak prejel fotoaparat za enkratno uporabo, s katerim bodo posneli skrita in navdihujoča mesta Slovenj Gradca, najboljše pa bodo objavljene na razstavi, ki se bo odprla ob zaključku projekta Živela umetnost!

Projekt Mesto miru se prične 4. 7. ob 18:00 s predstavitvijo knjige Najlepše mesto na svetu avtorjev Matjaža Rušta in Roberta Marina. Med 4. 7. in 8. 7. ob 18‒20.00 pa bodo vsak dan pod vodstvom mentorjev potekale fotografske delavnice. Za delavnico so potrebne predhodne prijave na:  zivelaumetnost@gmail.com.


Živela umetnosti!
prinaša še:

Ana Čigon: Dr. Ljubo Prenner za častno občanko! (performans),  Čajnica PEČ, 22. 8., ob 20:00

Simon Chang: Fotokopirni (časovni) stroj (delavnica izdelave fotogramov), Špajz, 4. 9., 20:00‒22:00, 5. 9.‒8. 9., 18:00‒20:00

Zaključna prireditev Živela umetnost, razstava del in koncert, Čajnica PEČ, 8. 9., ob 19:00

 

 

Všečkaj objavo

Oglejte si tudi

Komentarji

Za komentiranje se morate prijaviti.
Na ta prispevek še ni komentarjev. Bodi prvi!
Digitalni marketing v Slovenij