Logo MojaObčina.si

Slovenj Gradec

DANES
1°C
-8°C
JUTRI
2°C
-4°C

Projekt 96 (zadnja ponovitev)

10727
Organizator: Kulturni dom Slovenj Gradec
Vstopnina: 6
Projekt 96

Predstava Glasbene šole GVIDO in Gimnazije Slovenj Gradec


Glasbena šola GVIDO po dveh nadvse uspešnih šolskih predstavah, ki sta nastali v sodelovanju s Šolskim centrom Velenje (med letoma 2013 in 2015 si je predstavi Jukebox.app in Diaspora* ogledalo preko 15.000 obiskovalcev!) zaključuje še s tretjim projektom s poučno (in avtorsko) tematiko, ki ga je tokrat ustvarila z Gimnazijo Slovenj Gradec.

Predstava nosi naslov Projekt 96, navezuje pa se na praznovanje 20. obletnice Gimnazije Slovenj Gradec (v lanskem letu), ki je prav jeseni leta 1996 prvič odprla svoja vrata ter vpisala prvo generacijo gimnazijcev. Projekt 96 si je od lanskega oktobra do danes ogledalo preko 7.000 osnovnošolcev, dijakov in ostalih obiskovalcev na Koroškem, Štajerskem, Savinjskem ter tudi na avstrijskem Koroškem.

Tokrat si bomo dijake na odru v Slovenj Gradcu ogledali še zadnjič.

Projekt 96 prikazuje spremembe, ki jih je svet doživel zadnjih 20 let. Spremembe, ki naj bi svet spremenile na bolje, a je pogosto žal ravno nasprotno: postali smo 'žrtve' tehnologije, propagandnih trikov in lepotnih idealov, postali smo 'številke'. Postali smo imuni na svetovno revščino, izkoriščanje ljudi in narave (ter tudi na neučinkovitost humanitarnih organizacij), na varovanje človekovih pravic, ki je postala prazna besedna zveza, ki v praksi ne deluje ter na stranske učinke emancipacije žensk, v kateri se moški ne znajdejo najbolje...

Predstava se dotika teh problematik. Ker v njej nastopajo dijaki, pa seveda vse to prikazuje tudi na zabaven, otrokom in mladostnikom prijazen in sprejemljiv način. Komični vložki in zapleti v predstavi zahtevno temo poenostavijo in predstavijo sproščeno, plesno-glasbene točke pa poskrbijo za to, da je predstava vseskozi zanimiva in pestra tako za mlajše kot starejše otroke, na koncu koncev tudi za odrasle, da se zamislijo.

Za dodano vrednost zopet skrbi glasbena zasedba Glasbene šole GVIDO s številnimi inštrumenti.

Če vas zanima, kako se je torej svet spreminjal skozi zadnjih 20 let ter kam smo 'pripluli' do danes, potem predstave Projekt 96 nikakor ne smete zamuditi.

Ker bo predstava izvedena zadnjič, bo po koncu mogoče slišati še krajši dodatek najodmevnejših glasbenih točk in prejšnjih dveh predstav.

So-organizator: Glasbena šola GVIDO

Info: 031 34 36 30 | info@gvido.si


Všečkaj objavo

Oglejte si tudi

Komentarji

Za komentiranje se morate prijaviti.
Na ta prispevek še ni komentarjev. Bodi prvi!
Kreator PSP d.o.o.