Logo MojaObčina.si
DANES
17°C
4°C
JUTRI
22°C
6°C

PARADA UČENJA 2018

##VIEWS##
Organizator: MOCIS CENTER ZA IZOBRAŽEVANJE
Vstopnina: Vstop prost
Dogajanje bo potekalo na različnih lokacijah v mestnem središču.


Parado učenja – Dan učečih se skupnosti, ki jo bomo v letu 2018 organizirali v Slovenj Gradcu, bomo zaznamovali s sloganom – »Z učenjem do zdravja«. Z organizacijo dogodka na Koroškem želimo poudariti povezanost, ki nastane pri učenju v vseh življenjskih obdobjih skozi povezovanje različnih generacij in s tem širimo pozitivne vplive na širše regionalno okolje. S tem namenom smo se s ciljem skupnega delovanja, ustvarjanja, povezovanja in promocije vseživljenjskega učenja, ki je kot dejavnost in proces tesno povezan tudi z učenjem in zdravjem na MOCIS-u, že povezali z različnimi ustanovami in društvi v Mislinjski in Dravski dolini. Sodelovanje v regionalnem okolju in zavezanost skupnemu cilju je največja pridobitev PU, ki se je izkazala za učinkovito že pri preteklih izvedbah Parade učenja.

Letošnji izziv nam predstavlja aktivacija in povezovanje vseh generacij v skrbi za lastno zdravje in znanje o zdravju. Z različnimi aktivnostmi in skupnimi akcijami želimo vplivati na odgovornost posameznika do kakovosti lastnega življenja skozi vsa življenjska obdobja.

10.00 – 13.00

FESTIVALSKI DEL

Glavni trg Slovenj Gradec (pred cerkvijo Sv. Elizabete)

Bogato festivalsko dogajanje s stojnicami, raznolikim odrskim programom, demonstracijami zdravih vadb in predstavitev dobrih praks zdravega sloga življenja ter spektakularnim skupinskim spustom helijevih balonov s »sporočili zdravja, ljubezni in sreče«.

 Ambasador letošnje parade učenja je Primož Suhodolčan, osrednja gostja pa vsem poznana najstarejša koroška maratonka, gospa Kazimira Lužnik.

 

16.00 – 17.00

STROKOVNI DEL

Kulturni dom Stari trg, Stari trg 32, 2380 Slovenj Gradec

Pogovor z dr. Mojco Senčar iz združenja Europa Donna:

»Raka nisem prebolela, prebolevam ga«

Dr. Mojca Senčar je bila dolgoletna vodja Slovenskega združenja za boj proti raku Europa Donna in ni niti za hip oklevala, ko je dobila povabilo za sodelovanje. 

"Moja filozofija je, če lahko komu kaj pomagaš, in mislim, da lahko pomagam, zato ker se z rakom bojujem že 37. leto, zato čutim dolžnost, da o tem spregovorim pred slovensko javnostjo." 

Pogovor z gospo Senčar bo vodila Barbara Polutnik Brusnik, predavateljica socialnih veščin in radijske retorike.

  

17.30 – 18.30

Praznovanje 5. obletnice Univerze za tretje življenjsko obdobje

Kulturni dom Stari trg, Stari trg 32, 2380 Slovenj Gradec


Učite se in ostanite zdravi!

Oglejte si tudi