Logo MojaObčina.si

Slovenj Gradec

JUTRI
14°C
-6°C
SRE.
13°C
-2°C

O D S V I T – likovna razstava

10575


Svoja likovna dela bosta razstavljala oče in sin Martin Darinko in Mojmir Plevnik.

- Martin Darinko Plevnik - retrospektiva barvnih monotipij ob 30 letnici smrti

Rojen 7.11.1931 v Vrbnem pri Celju, umrl 08.09.1987 na Ravnah na Koroškem. Po diplomi na Pedagoški akademiji v Ljubljani 1953 leta zaposlen kot profesor likovne vzgoje na Gimnaziji Ravne, od leta 1959 do 1969 poučeval likovni pouk na ravenski osnovni šoli, do predčasne upokojitve 1982 leta služboval kot aranžer. O njegovih delih je akademski slikar Benjamin Kumprej zapisal: «Motivi monotipij Martina Darinka Plevnika so izrazito intimni in vedno poskušajo še z naslovi pritegniti gledalca ali pokazati avtorjev odnos do življenja.«

Razstavljal je tako doma kot tudi v tujini. Prerana smrt je prekinila širok slikarski opus, saj obsega njegova likovna dediščina preko 500 del.

- Mojmir Plevnik- Mojč se je rodil leta 1960 v Slovenj Gradcu. Po končani gimnaziji  na Ravnah odšel na študij geodezije v Ljubljano.S slikarstvom se intenzivneje ukvarja od l.1991, ko je imel prvo samostojno razstavo. Slika predvsem v akrilni tehniki na platno. Tematika - stilizirani akti in  konstrukti, intenzivnih barv,  geometrijsko pravilnih oblik, postavljeni predvsem v zunanji prostor - kot »forma viva«. V zadnjem času se posveča računalniški grafiki - t.i. DIGI-ART. Sodeloval na številnih skupinskih razstavah, imel deset samostojnih razstav. 

Razstava očeta in sina na ogled do sobote, 30. 9.2017.

 

Všečkaj objavo

Oglejte si tudi

Komentarji

Za komentiranje se morate prijaviti.
Na ta prispevek še ni komentarjev. Bodi prvi!