Logo MojaObčina.si

Slovenj Gradec

JUTRI
1°C
-6°C
ČE.
3°C
-3°C

Noč plesa

11221
Deli
Noč plesa, 22.9. 2017, med 19. in 23. uro,  Slovenj Gradec

NOČ PLESA - 22.9. 2017, Slovenj Gradec

PlesMuzej

Plesalci: Anna Hein, Pawel Dudus, Rosali Wanka, Dominik Grünbühel, Luke Baio

Glasba: Julian Gamisch

Prizorišče: Koroška galerija likovnih umetnosti Slovenj Gradec, atrij Čajnica Peč – ob 19:00 in 21:15

 

Anna Hein povezuje posamezna stališča, dojemanja in čustva umetnikov ne le znotraj temveč tudi izven muzeja. Na temo Helnwein.Falke.Berg  poskuša ustvariti lok med plesom, likovno umetnostjo in javnim prostorom. Sama bo plesala s Pawlom Dudusom na temo Gottfrieda Helnwein-a, ki letos zelo uspešno razstavlja svoja dela v muzeju Wernerja Berga v Pliberku. Rosali Wanka, umetnica iz Nemčije, čustveno ponazarja plesni ciklus domačega likovnega umetnika iz Libuč, Hermana Falkea.

V vrtu pred Čajnico Peč pa Dominik Grünbühel in Luke Baio predstavljata  nov, na okolico vezan projekt »Od zunaj navznoter«, ki predstavlja delo pliberškega umetnika, Wernerja Berga.

NOČ PLESA - 22.9. 2017, Slovenj Gradec

PlesCesta

Plesalki: Tea Kovše (lutkovna animacija in dramaturgija), Katja Vravnik (koreografija)

Glasba: Mojca Kamnik in Aljaž Lipuša (izvedena skupaj z Uršo Lorber)

Prizorišče: Glavni trg – ob 20:30 in 22:30

 

SAMO TRENUTEK je unikatna lutkovno-plesna predstava, ki uprizarja identiteto meje in jezika. Pred očmi gledalcev se odvija kruta realnost postavljanja mej in humorna nerodnost dveh oficirjev, Franca Mejnika in Jožeta Črtnika, ki monotono opravljata svoj poklic. Zgodba lutke Milice o prečkanju meje je sobivanje boja za svobodo in plesne poetičnosti. Vzeli vam bomo samo trenutek, ki bo ostal za vedno. Predstava je nastaja v koprodukciji med CCB Pliberk in Gledališčem DELA.

 

NOČ PLESA - 22.9. 2017, Slovenj Gradec

PlesArhitektura

Plesalci: Hygin Delimat, Elias Buttinger, Lukasz Czapski,

Glasba: Voland Székely

Prizorišče Dvorec Rotenturn – ob 20:00 in 22:00

 

Body Building je poetični ples z arhitekturo. Po dolgem obdobju raziskovanja je nastal edinstveni vokabular gibov Hygin-a Delimat-a, ki ga sestavljajo telesno zahteven partnering in ekstremna interakcija plesa in umetniških objektov oz. skulptur. V tej predstavi pridobi gib kot tak popolnoma nov, organski nastavek. Dinamični obrati v ritmu v živo igranih tolkal postanejo kot lebdenje človeških sil in telesa, ki se počasi združijo v skupni dih narave, ki nas obdaja.

Save

Všečkaj objavo

Oglejte si tudi

Komentarji

Za komentiranje se morate prijaviti.
Na ta prispevek še ni komentarjev. Bodi prvi!
Kreator PSP d.o.o.