Logo MojaObčina.si

Slovenj Gradec

JUTRI
0°C
-8°C
PON.
2°C
-5°C

Noč kratkih filmov (brezplačna projekcija)

10721
»Koliko kratkih filmov torej lahko spraviš v najdaljšo noč?«

Četrta noč kratkih filmov

Na zimski solsticij, 21. decembra 2017, bo sonce vzšlo ob 7:34 uri, zašlo pa ob 16:42 uri. Dan bo dolg le 9:08 ur. Lunin koledar pravi, da je to slab dan za zabave, prošnje, umske dejavnosti in ljubezen.

Ne glede na to, pa se bo na ta dan izkazala privrženost do kratkega filma, ki si je v zadnjih letih nabral veliko novega, predvsem mladega občinstva.

Na pobudo Slovenskega filmskega centra bodo četrto leto zapored izbrane kinodvorane preplavili kratki filmi, v Slovenski kinoteki pa bo tudi letos potekal osrednji dogodek, kjer se bodo izbrani filmi predvajali v različnih tematskih sklopih.

Praznovanje se bo odvijalo tudi v dvoranah Art kino mreže po vsej Sloveniji. Dogodku se pridružuje tudi nacionalna televizija.

Slovenski filmski center je kot do sedaj k programskemu sodelovanju povabil Društvo slovenskih režiserjev, Društvo slovenskega animiranega filma, Društvo za uveljavljanje kratkega filma Kraken, Akademijo za gledališče, radio, film in televizijo, Akademijo umetnosti Univerze v Novi Goric, Festival slovenskega filma  ter Slovenski filmski arhiv pri Arhivu RS in Zavod za sodobno umetnost SCCA -Ljubljana. Tehnično pomoč pa bo prispeval Studio Viba film.

Tudi letos se bomo poslužili gesla, ki je nastalo prejšnje leto in pravi »Koliko kratkih filmov torej lahko spraviš v najdaljšo noč?«

Najkrajši dan ali najdaljša noč (Le jour le plus court) se je leta 2011 začel v Franciji, ravno tako na pobudo njihovih osrednjih filmskih inštitucij. Pobudniki pa so se letos iz zaenkrat še neznanih razlogov odločili, da praznovanje kratkega filma prestavijo na marčevski čas.

Akcijski odbor za NKF


Program kratkih filmov:


1. Apoptoza / Tomaž Gorkič / 18’ / 2017

2. Verjetno te nikoli več ne bom videla /  Mitja Mlakar / 15’ / 2017

3. Le dihajoče bitje / Ahmad Adelian, Agata Kochaniewicz, Nawal Chagar / 3’ / 2017

4. Celica / Dušan Kastelic /  12’ / 2017

5. Sanjsko stanje / Áron Horváth / 6’ / 2016

6. Nevidna roka Adama Smitha / Slobodan Maksimović / 15’ / 2017


Skupna dolžina: 69 minut.


Všečkaj objavo

Oglejte si tudi

Komentarji

Za komentiranje se morate prijaviti.
Na ta prispevek še ni komentarjev. Bodi prvi!
Kreator PSP d.o.o.