Logo MojaObčina.si

Slovenj Gradec

DANES
-1°C
-7°C
JUTRI
-4°C
-4°C

Medeni raj-Perger 1757 ponovno odpira svoja vrata!

10289
Organizator: Perger 1757 d.o.o.
Voden ogled z degustacijo in možnostjo nakupa.
Deli

Medeni raj odpira svoja vrata v poklon 1. vseslovenski rokodelski razstavi!

 

Skupaj s Slovenj Gradcem je  tradicijo in ljubezen do umetnosti negovala tudi družina Perger, ki s svojo tradicionalno medičarsko, lectarsko in svečarsko obrtjo predstavlja pomemben del zgodbe našega mesta. Bogata dediščina ustvarjalne družine Perger sega v leto 1757 in se danes uspešno prenaša že na deveto generacijo. Njihova nezamenljiva lectova srca, nagrajeni ekološki medenjaki, energetske sveče, slastni ekološki medeni bonboni in številni drugi izdelki so narejeni iz skrbno izbranih sestavin narave, so Pergerjevo zgodbo o ljubezni, družini in prijateljstvu ponesli na vse konce sveta.Kljub temu pa Pergerjeve sanje ostajajo močno zasidrane in zveste našemu mestu, v katerem stoji tudi njihova galerija - muzej oz. tako imenovani Medeni raj Perger 1757.

V Medenem raju lahko občudujete dva in pol stoletja staro dediščino te edinstvene obrti ter za trenutek postanete del neke stare zgodbe, ki ne govori samo o lectovih srcih pač pa o življenjih vseh naših babic in dedkov. S pokušino brezalkoholne staroslovanske pijače vam Pergerjevi pričarajo srednjeveški duh, številne medene poslastice pa poskrbijo tudi za vaše brbončice. Pobližje lahko spoznate postopke izdelave izdelkov pa stare skrivnosti in prigode, ki vam jih zaupa družinska »živa knjiga« mojster Hrabroslav osebno.

 

V nizu dogodkov, ki se bodo zvrstili tekom leta, tudi Pergerjev Medeni raj na stežaj odpira svoja vrata. In to brezplačno!

 

Petek, 1. junij 2018 je dan, ki si ga velja posebej označiti v koledarju. Ta dan boste lahko tudi vi pokukali v Medeni raj in se naužili medenih poslastic in zgodb, ki vam ogrejejo srce. Kot pravijo sami je dom tam, kjer prijatelji postanejo tvoja družina in družina tvoji prijatelji – podjetniški center Slovenj Gradec in Pergerjevi vas zato vljudno vabijo, da postanete del njihove velike družine in skupaj preživite čudovito popoldne.

Zaradi boljše organizacije dogodka in omejenih kapacitet vas vljudno prosimo, da željeni termin obiska rezervirate na 02 88 41 496 ali na .

Obiščite .


 

Všečkaj objavo

Oglejte si tudi

Komentarji

Za komentiranje se morate prijaviti.
Na ta prispevek še ni komentarjev. Bodi prvi!
Digitalni marketing v Slovenij