Logo MojaObčina.si

Slovenj Gradec

DANES
3°C
-5°C
JUTRI
0°C
-6°C

Lutkovna predstava Trije prašički, Mini teater Ljubljana

10674
Organizator: Kulturni dom Slovenj Gradec
Vstopnina: 4
Po angleški ljudski pravljici: Pavel Polak

Trije prašički


Režija: Pavel Polak

Igrajo: Peter Harl / Miha Rodman, Luka Cimprič in Vesna Vončina


Gledališko - lutkovna predstava za otroke, starejše od 3 let. Predstava traja 35 minut.


Zgodba o treh prašičkih in požrešnem volku, o strahu in modrih odločitvah, o lenobi in vztrajnosti ter o zmagi dobrega nad zlim.

Znana klasična pravljica o treh prašičkih, njihovem prepiru o materialu za hiške in prepirih z volkom je postala podlaga za različna obdelovanja po vsem svetu. Pavel Polak, eden najbolj znanih čeških lutkovnih režiserjev, priznan po vsej Srednji Evropi, je na povabilo Mini teatra sprejel izziv in priredil besedilo, namenjeno našemu najmlajšemu občinstvu, povsem samosvoj pristop k lutki in igralcem pa je v Mini teatru predstavil in uveljavil že s predstavo Palček. Polak je režiser minimalist, ki mu z enostavnimi gledališkimi sredstvi uspeva pričarati lepoto pravljice in jo prenašati tudi otrokom.

Likovnost predstave, ki je nastala v likovni zasnovi češkega lutkovnega, likovnega in filmskega umetnika Jaroslava Milfajta, je tako mešanica tradicionalnega stila znane češke lutkovne šole in sodobne vizualnosti. Igrivost Treh prašičkov pa dopolnjujejo pesmi in humor.


Pavel Polak je eden najbolj znanih čeških režiserjev. Rodil se je leta 1942. Na akademiji za gledališče DAMU je diplomiral kot režiser in dramaturg lutkovnega gledališča. V letih 1965 do 1994 je delal kot igralec, dramaturg in režiser v lutkovnem gledališču Liberec. Na Češkem je režiral preko 100 predstav za otroke, v Nemčiji 4 in v Avstriji 2. V Sloveniji je največ sodeloval z Lutkovnim gledališčem Maribor (Ko pride gospod Zvezda, Lepa Polona in vodni mož, Concerto Grosso, Sneguljčica, Pepelka, Butalci, Prihaja cirkus, Pravljice, kje ste?, Sonček, kje ste?, Zgodba o svetlobi, 3 zgodbe o zajcu, Zakleta princesa) in z Mini teatrom (Palček, Trije prašički).


Festivali in gostovanja:

Lent / Maribor, 2004; 8. Slovenjegraško poletje / Slovenj Gradec, 2004; Festival Radosti / Brno Češka, 2004; Šentjanž v Rožu, Avstrija; Slovenija


Predstava je za lutkovni abonma in izven. Cena vstopnice za izven je 4 €.


Všečkaj objavo

Oglejte si tudi

Komentarji

Za komentiranje se morate prijaviti.
Na ta prispevek še ni komentarjev. Bodi prvi!
Digitalni marketing v Slovenij