Logo MojaObčina.si

Slovenj Gradec

JUTRI
1°C
-6°C
ČE.
3°C
-3°C

Gledališka komedija Belanski impresarij (za abonma KDT in izven)

10587
Organizator: Kulturni dom Slovenj Gradec
Vstopnina: 10
Gledališka komedija Belanski impresarij

Gledališče Belansko, Carlo Goldoni


Carlo Goldoni – italijanski pesnik in dramatik 18. stoletja – je napisal preko dvesto komedij. Improvizacijska komedija dell’arte je bila že izpeta, zato je Goldoni takorekoč osvežil italijansko dramatiko. Zgledoval se je pri francoskem dramatiku Molieru, svojim delom pa je dodal trdnejšo dramsko zgradbo in izrazitejšo socialno tendenco. Njegova najbolj znana dela so Sluga dveh gospodov, Prebrisana vdova, Krčmarica, Ribiške zdrahe, itd. Do danes je ostalo živih kakih trideset komedij.


Po njegovi komediji Impresarij iz Smirne, smo na Bohinjski Beli pripravili priredbo z naslovom Belanski impresarij. Gre za zgodbo povprečnih umetnikov, ki težko shajajo, a kljub temu živijo v iluziji umetniške veličine. Njihove ambicije, osebni interesi in upanja se vrtijo okrog izredne priložnosti, ki jo ponuja dobitnik lota, obogateli domačin z Bohinjske Bele. Novi kulturni dom bi preuredil v operno hišo in na ta način naredil nekaj dobrega za sovaščane.


V bistvu se ta predstava od izvirnika ne oddaljuje, saj prav tako izpostavlja temo materializma in praznine umetniškega snovanja.


Predstava je za Nedeljski abonma Koroškega deželnega teatra in izven. Cena vstopnice za izven je 10 €.


Všečkaj objavo

Oglejte si tudi

Komentarji

Za komentiranje se morate prijaviti.
Na ta prispevek še ni komentarjev. Bodi prvi!
Kreator PSP d.o.o.