Logo MojaObčina.si

Slovenj Gradec

JUTRI
14°C
-6°C
SRE.
13°C
-2°C

družabno – rekreativna prireditev »Kolo povezuje«

6906
Organizator: Društvo paraplegikov Koroške
dogodek 10.Festivala drugačnosti
Deli

nedelja 24.9. bo družabno – rekreativna. »Kolo povezuje« postaja tradicionalna prireditev ob prazniku mestne občine Slovenj Gradec, Festivala drugačnosti in evropskega tedna mobilnosti. Družijo se različna neprofitna nevladna društva, tako »zdravi« kot invalidi, z običajnimi kolesi, gorskimi, dirkalnimi, dvosedežnimi, na ročni pogon, elektro pogon, ročno-elektro pogon, …

Društvo paraplegikov Koroška v sodelovanju z Športno-turističnim društvom Ojstra rida, Športno-turističnim društvom Pohorc in Mestno občino Slovenj Gradec vabi na neformalno druženje ob Evropskem tednu mobilnosti 2017 "Kolo povezuje", ki bo potekalo v nedeljo, 24. septembra 2017.

 

Dobimo se ob 9. 30 uri na jutranjem skupnem zajtrku/prigrizku pred Mladinskim centrom Slovenj Gradec (Ozare 18, Slovenj Gradec).

 

Tudi invalidom h gibanju pomaga kolo – v takšni ali drugačni obliki. Kot tudi "normalni populaciji" kolo pomaga premagovati razdalje. Obojnim pa kolo omogoča preživljanje časa na odprtem, na zraku in prispeva k boljšemu počutju in k dobri volji. Namen dogodka "Kolo povezuje" je povezovanje, druženje, razbijanje stereotipov in osveščanje.

 

Dogodek je neformalne, netekmovalne in povsem družabne narave. Vsak udeleženec pa se ga udeležuje na lastno odgovornost. Udeležba je brezplačna. V primeru deževnega vremena bo dogodek prestavljen.

 

Trasa bo vodila po Kolesarski poti po Mislinjski dolini »Štrekni« – nekdanji trasi železnice, ki je danes spremenjena v atraktivno kolesarsko pot. Predvidena dolžina: 30 km ali krajša. Primerna za: invalidske vozičke, kolesa in druga posebna prevozna sredstva.

 

Na trasi bosta na razpolago dva kombija, ki bosta udeležence v primeru dežja ali tehničnih težav lahko "spravila pod streho".

 

Zaželjene so predhodne prijave in sicer:

Glavna trasa bo Slovenj Gradec – Dolič.

Všečkaj objavo

Oglejte si tudi

Komentarji

Za komentiranje se morate prijaviti.
Na ta prispevek še ni komentarjev. Bodi prvi!