Logo MojaObčina.si

Slovenj Gradec

DANES
15°C
-6°C
JUTRI
12°C
-3°C

Čas za zgodbe – predstavitev in pogovor z umetniki ter delavnica Nadine Kaadan in Vesne Bukovec

10836
Organizator: KOROŠKA GALERIJA LIKOVNIH UMETNOSTI
Deli

Predstavitev in pogovor z umetniki, ki sodelujejo na rezidenci v okviru projekta Čas za zgodbe.
Sodelujoči: Vesna Bukovec, Nadine Kaadan, Jalal Maghout in Jure Markota.
Pogovor bo povezovala: Andreja Hribernik.


Umetniki bodo predstavili njihov način dela in problematiko, s katero se ukvarjajo, hkrati pa bodo predstavili tudi izhodišča za novo nastajajoča dela, ki bodo vključena v razstavo Na-poti 12. oktobra. 

Istočasno pa se boste lahko udeležili tudi delavnice umetnic Vesne Bukovec in Nadine Kaadan, ki pripravljata delavnico na temo zelišč. Obstajajo namreč zelišča, ki so prisotna v kulinariki različnih kultur. To dejstvo predstavlja izhodiščno točko delavnice, ki bo odprta za vse. Ob pokušanju veganske hrano s koreninami v arabskem svetu bodo obiskovalci delavnice povabljeni, da z umetnicama delijo zgodbe in spomine ob izpostavljenih zeliščih.

 

Vesna Bukovec je slovenska vizualna umetnica, študirala je kiparstvo na Akademiji za likovno umetnost in oblikovanje v Ljubljani, kjer je zaključila tudi magistrski študij. Poleg samostojnega ustvarjanja deluje tudi v okviru umetniške skupine KOLEKTIVA (skupaj z Metko Zupanič in Lado Cerar). Vesna Bukovec ustvarja v različnih medijih, pri svojem delu uporablja arhivski material kot tudi medijske podobe ter izpostavlja aktualno družbeno tematiko.

 

Nadine Kaadan je pravljičarka in ilustratorka sirskih korenin. Rojena v Parizu, otroštvo in prva študijska leta je preživela v Siriji, študirala je na Akademiji za likovno umetnost v Damasku, magistrski študij pa končala na Kingston University v Londonu, kjer tudi trenutno živi in dela. Ukvarja se tako s pisanjem kot ilustriranem otroških zgodb.

 

Jalal Maghout je filmar sirskega izvora, ki trenutno živi in dela v Berlinu. Diplomski študij za vizualno komunikacijo je končal na univerzi v Damasku, kjer je nekaj časa tudi poučeval. Trenutno nadaljuje magistrski študij s področja filma na Berlinski univerzi. S filmi je sodeloval na različnih festivalih animiranega filma.

 

Jure Markota je slovenski vizualni umetnik, diplomiral je iz kiparstva na Akademiji za likovno umetnost in oblikovanje v Ljubljani. Ukvarja se s prostorskimi instalacijami in postavitvami, s katerimi opozarja in izpostavlja različne družbene tematike. Trenutno živi in dela v Slovenj Gradcu.

Všečkaj objavo

Oglejte si tudi

Komentarji

Za komentiranje se morate prijaviti.
Na ta prispevek še ni komentarjev. Bodi prvi!