Logo MojaObčina.si
JUTRI
19°C
7°C
SOB.
23°C
7°C
Oceni objavo

Rokometaši SVIŠA sezono pred polno dvorano pričeli z zmago proti ekipi Trebnjega

Naša članska ekipa ima za sabo prvo tekmo v novi sezoni 1.NLB lige, kjer je pred povsem polno dvorano dosegla pomembno zmago proti ekipi Trima iz Trebnjega.

Več kot 600 gledalcev je tokrat lahko videlo izredno igro naših (danes bili oslabljeni za poškodovanega Mateja Koširja), ki so sicer dvoboj pričeli v rahlem krču, zato so Trebanjci povedli, najprej z 1:2 ter nato v 13. minuti vodili še s 3:4. To je bilo tudi zadnje vodstvo gostov na tem srečanju, nato so primat na tekmi prevzeli naši fantje in postopoma večali prednost. Ključni trenutek tekme je bila tudi druga izključitev stebra obrambe Trebanjcev – Vladima Bojanriča. Po tem so naši prednost povečevali in z zadetkom Roka Željka v zadnjih sekundah polčas dobili z rezultatom 13:9.

Varovanci trenerja Aleksandra Polaka so nadaljevali s formo iz končnice prvega polčasa in z delnim izidom 4:1 prednost povečali na visokih plus 7 (17:10). V teh trenutkih je svoje dodal še vratar Domen Škorc in ko je 11. minut pred koncem Blaž Fink naše popeljal do dvomestnega vodstva (22:12), je bila ladja gostov potopljena. Polna dvorana je v zadnjih minutah sicer nato videla še pet zaporednih golov gostov, ki so tako znižali zaostanek ter našo visoko zmago. Konec srečanja pa so naši fantje pričakali z rezultatom 24:19 in tako zabeležili prvo zmago v novi sezoni 1.NLB lige.  

Kapetan Simon Stopar, ki je bil ponovno motor te ekipe, je po tekmi strnil misli: “Fantastičen občutek po tej tekmi. Prva tekma po dolgem času v prvi ligi. Dobro smo se pripravili na tekmeca, za nas je navijala fantastična publika. V začetku smo bili v krču, ampak mislim da je danes naša obramba zmagala. Le-ta je dobro sodelovala z vratarjem Škorcem. S tem je bilo vsako minuto lažje, razlika se je nato večala in ni šlo drugače kot zanesljiva zmaga. Hvala vsem gledalcem za obisk.”

Prihodnji dvoboj naše člane čaka v soboto, 15. septembra 2018 ob 19.00, ko jih čaka gostovanje pri ekipi RK DOL TKI Hrastnik. 

1.NLB liga, prvi krog
RK SVIŠ Ivančna Gorica – RK Trimo Trebnje 24:19 (13:9)
Ivančna Gorica, dvorana OŠ Stičnam 600 gledalcev, sodnika Matjaž in Marko Pirc
SVIŠ: Škorc (10 obramb), Vencelj, Struna; Tekavec, Knez 5, Zafran 3, Fink 2, Grojzdek, Hrovat 1, Stopar 5, Pirnat, Kutnar, Krabonja 2, Željko 1, Bučar 1, Košir 3
Trimo: Brana (6 obramb), Urbič, Hasič; Cvetko, Seferović 2, Dobovičnik 1, Matic Kotar 3, Marko Kotar 4, Udovič 3, Sašek 3, Majzelj, Redek 1, Bojanirć, Grbič, Grandovec 1, Cirar.
Sedemmetrovke: SVIŠ  1 (1), Trimo 2 (3)
Izključitve: SVIŠ 10 min; Trimo 6 min
Rdeči karton: Vladim Bojanirč, RK Trimo Trebnje (56. minuta)

SPONZORJI TEKME:

  • AVTOHIŠA PAN-JAN iz Ivančne Gorice (www.panjan.si), ki vam nudi vse storitve s področja avtomobilizma. Od prodaje vozil znamke KIA in ŠKODA, do prodaje rabljenih vozil. Nudijo servisno delavnico za kvalitetno vzdrževanje, cenilno mesto, avtokleparstvo in avtoličarstvo za vse znamke vozil, tehnične preglede, zavarovanja in registracije vozil in še bi lahko naštevali.
  • Dnevni bar Glorija, kavarna v središču Ivančne Gorice, kjer vas s prijazno postrežbo in z nasmehom pospremijo v nov dan
  • podjetje R-UNIGARD, ki je varnostno podjetje, ki s svojo agilnostjo zagotavlja hitre reakcije, s svojim osebnim pristopom pa plete dolgoročne odnose z vami!
  • podjetje ČUK MOBIL, Rok Zupančič s.p., (A1 Ljubljana Črnuče), ki se ukvarja s svetovanjem in prodajo mobilne in fiksne telefonije.

Foto: Urh Pirc

Oglejte si tudi