Logo MojaObčina.si
DANES
17°C
12°C
JUTRI
14°C
4°C
Oceni objavo

PCR Test - potovanje v tujino

Začenjajo se zimske počitnice in s tem potovanja. Za vstop v nekatere države je še vedno potreben negativen PCR test. Tega lahko ugodno in hitro opravite pri nas vse dni v tednu, tudi med vikendi in prazniki.

Odgovori na pogosta vprašanja v zvezi s PCR testom in vstopom v tuje države:

  1. Potujem v tujino. Kdaj naj se testiram?
    Veljavnost potrdila o negativnem PCR testu je odvisna od destinacije v katero potujete. Veljavnost PCR testa je najpogosteje med 48 ali 72 ur (veljati pa mora do vkrcanja na zadnji let proti destinaciji, ki test zahteva).

    Pogoje za vstop v določeno državo najlažje najdete z iskanjem ključnih besed v googlu: "država ali kraj" + covid entry requirements"

  2. Kje se lahko testiram? Kdaj naj se testiram? Kdaj dobim rezultate?
    Testirate se lahko pri nas, vsak dan med 7-19 uro. Rezultati so na voljo običajno še isti dan, če se testirate pred 12. uro, oz. v roku 6-24 ur od oddaje vzroca v laboratorij.

    Test lahko pri nas opravite tudi brez predhodnega naročanja, priporočljivo pa je, da se na testiranje naročite ali pa se z nami vsaj posvetujete o ustrezosti izbranega termina, z veseljem vam bomo pomagali.

    V izjemnih primerih se lahko obdelava testnih vzorcev zaradi preobremenjenosti laboratorija zamakne za nekaj ur, zato svetujemo, da se testirate vsaj 24 ur pred odhodom.

  3. Kako dobim rezultate?
    Uradno mednarodno priznano (angleško) EU potrdilo s QR kodo:
    - prispe v portal zVEM
    - pošljemo ga lahko po e-pošti
    - natisnete ga lahko tudi pri nas ali v lekarni

  4. Potrebujem potrdilo z dodatnimi informacijami (št. potnega lista,...)
    Ni problema, zagotovimo lahko tudi ožigosan izvod potrebnih obrazcev, ki jih zahtevajo nekatere države ob vstopu (npr. Japonska). Prosimo, da nas na to opozorite ob testiranju.

    Več na: Testiranje Ljubljana, Galjevica 6

Oglejte si tudi