Logo MojaObčina.si
DANES
28°C
15°C
JUTRI
30°C
14°C
Oceni objavo

Ocvetličenje Kmečke tržnice v Sevnici

Letos je Občina Sevnica v sodelovanju s Turistično zvezo občine Sevnica izvedla projekt ocvetličenja kmečke tržnice v Sevnici. Odstranjena so bila odvečna korita, na obstoječih pa je bila urejena nova barvita zasaditev. Pri zasaditvi se je upoštevala izbira ustreznih rastlin, ki so odporne na različne vremenske razmere in zahtevajo minimalno vzdrževanje.

Kmečke tržnice so pogosto središča lokalnega življenja, kjer se srečujejo prebivalci, izmenjujejo novice in kupujejo sveže pridelke. Ocvetličenje tržnice prispeva k občutku skupnosti in podpira lokalne kmete in obrtnike, saj privablja več kupcev. Poleg tega cvetje in rastline ustvarjajo naravno in zdravo okolje, kar je še posebej pomembno v urbanih območjih, kjer je zelene površine manj.

Vse več mest in krajev prepoznava pomen ocvetličenja svojih kmečkih tržnic in vključuje ta element v svoje razvojne načrte. S tem prispevajo k lepšemu in bolj živahnemu okolju ter hkrati podpirajo trajnostni razvoj in lokalno gospodarstvo. Ocvetličena kmečka tržnica  lahko postane središče življenja, kjer se prepletata lepota narave in utrip lokalne skupnosti.

Alenka Kozorog, TZOS Sevnica

 

Oglejte si tudi