Logo MojaObčina.si
JUTRI
12°C
3°C
NED.
14°C
2°C
Oceni objavo

Nika Kramžar, nova predsednica Turistične zveze občine Sevnica

Šestnajstega marca smo se člani društev TZOS zbrali na rednem, že 20. letnem občnem zboru. Srečanje je potekalo v dvorani gasilskega doma na Telčah. Po pozdravu predsednice TD Telče smo poslušali predavanje mag. Martina Lisca z naslovom  Dobra komunikacija v turizmu. Vsak človek je obraz turizma, še posebno pa smo pomembni turistični delavci in prostovoljci v društvih. Pravilen pristop in dobra komunikacija, besedna in nebesedna, sta še kako pomembna za dobro servisiranje turistov, pa tudi naključnih obiskovalcev naše občine. V uradnem delu smo pregledali poročila o  uspešnem delu v  preteklem letu in jih potrdili. Delegati društev so pohvalili vodstvo zveze za dobro in pregledno delovanje. Nadzorni odbor je pozitivno ocenil delo organov zveze in pohvalil zelo pregledno urejeno dokumentacijo. V zvezo smo sprejeli tudi novo društvo, TD Zabukovje.

Ker je letos volilno leto, smo izvolili novo vodstvo, na kar smo res ponosni. Za štiri leta je postala predsednica mlada Nika Kramžar, absolventka magisterija na Fakulteti za turizem, animatorka in odlična turistična vodnica. Za podpredsednico je bila imenovana Cvetka Jazbec, za sekretarko pa Alenka Kozorog, ki to delo skrbno opravlja že 20 let. Nova predsednica se je zahvalila za zaupanje, predstavila  je načrt dela za leto 2023. Nadaljevala bo utečene, dobre, zelene in trajnostne programe, saj po njenih besedah le ti puščajo dobre sledi v občini in širše.  Ob tem pa želi nadgraditi delovanje zveze z novimi inovativnimi projekti, veseli se sodelovanja in dela na področju turizma.

Prejšnja predsednica Cvetka Jazbec in župan Srečko Ocvirk sta podelila priznanja turistične azaleje najzaslužnejšim na področju turizma. Podeljena so bila tri priznanja: Domaine Slapšak, TD Tržišče ob 20-letnici delovanja in vaščanom Škovca.

Navzoče sta nagovorila in pohvalila delovanje župan Srečko Ocvirk in vodja oddelka za gospodarske dejavnosti na  Občini Sevnica, Vlasta Kuzmički.

Na koncu uradnega dela smo se ob Slapšakovi penini in okusnih dobrotah članic TD Telče družili, si izmenjali mnenja, ideje, razmišljanja.

Seja je bila uspešna, večer pa poln pozitivne energije in želje po sodelovanju in ustvarjanju zanimivih zgodb v turizmu.

 Alenka Kozorog, sekretarka

Oglejte si tudi