Logo MojaObčina.si

Sevnica

JUTRI
7°C
-4°C
ČE.
1°C
-1°C
Deli
8155

Modra frankinja kot osnova vinskega turizma v Sevnici

 

… je naslov magistrskega dela Vite Petek, študentke na Fakulteti za turizem Univerze v Mariboru v Brežicah, ki ga je komisija za pregled in zagovor magistrskega dela ocenila z najvišjo oceno, torej čisto desetko. Odlično oceno bi morda lahko potegnili kot vzporednico in bi rekli, da je tudi modra frankinja za desetko. Prepričani smo, da je v rokah in znanju pravih vinarjev res tako. Kakorkoli že, vino modra frankinja se je tudi kot osnova za magistrsko delo izkazala za res velik kulinarični in turistični potencial, in sicer za Sevnico in tudi za Posavje ter širše. Od modre frankinje kot kulinaričnega turističnega produkta imajo seveda lahko največ koristi pridelovalci, nič manj pa tudi vsi gostinski in preostali ponudniki, ki naj modro frankinjo v čim več različnih oblikah vključijo v svojo ponudbo. Vita Petek je v magistrskem delu nakazala posamezne smeri uporabe modre frankinje v turizmu in morda bo katera od idej zaživela tudi kot podjetniška priložnost. Mentorica doc. dr. Jasna Potočnik Topler s Fakultete za turizem Univerze v Mariboru in somentor Matej Imperl, svetovalec za razvoj na KŠTM Sevnica, sta vesela in ponosna na odlično opravljeno delo, ki ga lahko vsi poiščete in preberete tudi na spletni strani www.modra-frankinja.com. Med drugim boste lahko ugotovili, da je v avtoričini raziskavi sodelovalo kar nekaj domačinov, ki so prispevali svoje znanje. Še enkrat iskrene čestitke novi magistrici.

 

Matej Imperl, KŠTM Sevnica

 

Všečkaj objavo

Oceni objavo

Število glasov: 0

Oglejte si tudi

Komentarji

Za komentiranje se morate prijaviti.
Na ta prispevek še ni komentarjev. Bodi prvi!