Logo MojaObčina.si
JUTRI
21°C
5°C
SOB.
27°C
5°C
Oceni objavo

"JESEN NA VASI" V TRŽIŠČU

»JESEN NA VASI« V TRŽIŠČU

V oktobru smo v Tržišču v organizaciji TD Tržišče in ostalih domačih društev pripravili več prireditev pod naslovom »Jesen na vasi«. Osrednja prireditev je bila v nedeljo, 16. oktobra v Športnem parku v Tržišču, kjer so sodelovala številna društva in skupine. Sončno nedeljsko popoldne je privabilo številne krajane, ki so uživali ob plesnih točkah, pevskih nastopih in skečih kot so jih včasih peli, plesali ob dolgih večerih in raznih dogodkih.

Zapeli so učenci OŠ Tržišče in Ljudske pevke iz Telč. V goste so prišli Šentjurski jurjevalci in Bučenski ramplači. Ljudsko pesem so med obiskovalce ponesli Ljudski pevci iz Svibnega in domači  Ljudski pevci iz Vrhka. Domača plesna skupina Mlade žurerke je zaplesala v poskočnih ritmih. Folklorna skupina Blaž Jurko iz Razborja pa je zaplesala Dolenjske plese. S pesmijo in skečem se je predstavilo Kulturno športno društvo Lukovec, na harmoniko je zaigral član Društva podeželske mladine Tržišče. Vabilu so se odzvali tudi Loški zeliščarji iz Loke pri Zidanem mostu in  za pokušino pripravili zeliščne likerje, slastno korenčkovo potico in druge dobrote.

V goste so prišli še društvo Hrast Tržišče in Turistično društvo Radeče, ki so pripravili odličen pražen krompir. Obiskovalcem so se cedile sline ob vonju pečenega kostanja in raznih dobrotah, ki so jih pripravile članice Aktiva kmečkih žena Tržišče, Turističnega društva Tržišče in Društva vinogradnikov Malkovec.

Na prireditvi so se pridružili tudi podžupan Janez Kukec,  predsednik KS Tržišče Janez Virant in predsednica TZOS Annemarie Culetto. Prireditev je povezovala Milena Knez, predsednica TD Tržišče. 

Iskrena hvala vsem društvom  in posameznikom, ki so kakorkoli pomagali pri organizaciji in izpeljavi teh prireditev. Bilo je luštno, zabavno tako kot včasih na vasi.

Janja Seničar Tratar, TD Tržišče

Oglejte si tudi