Logo MojaObčina.si
DANES
15°C
3°C
JUTRI
14°C
2°C
Oceni objavo

Tridnevno gostovanje otroškega in mladinskega pevskega zbora OŠ Tržišče na Konservatoriju v Gradcu

Učenci OŠ Tržišče, ki so člani otroškega in mladinskega pevskega zbora, so nestrpno pričakovali četrtkovo jutro, saj je bil 12. maj tisti dan v mesecu, ko so se z avtobusom odpeljali na avstrijsko Štajersko. Pot jih je vodila v bližnji Gradec, saj so se odzvali vabilu otroškega in mladinskega pevskega zbora Konservatorija Johanna-Josepha-Fuxa, s katerim sodelujejo v mednarodnem projektu LJUBIMO GLASBO/WE LOVE MUSIC/WIR LIEBEN MUSIK. Tu jih je sprejel direktor konservatorija dr. Eduard Lanner, ki jim je razkazal glasbeno šolo, nato pa so se glasovno preizkusili v koncertni dvorani. Učenci so že nestrpno čakali na večerni gala koncert, na katerem so nastopili v družbi otroškega in mladinskega pevskega zbora konservatorija z zborovodkinjo dr. Zuzano Ronck. Kljub nabito polni dvorani obiskovalcev je bilo zborovsko petje učencev OŠ Tržišče pod vodstvom zborovodkinje mag. Mateje Repovž Lisec ubrano, kar so opazili tudi drugi, saj so deževale čestitke za njihov pevski nastop. Ponosni in nasmejani so se vrnili v hotel ter mirno zaspali z mislimi na naslednji koncert. Svoj drugi pevski nastop so izvedli pred mlajšimi učenci, ki se z glasbenimi inštrumenti in petjem šele spoznavajo, zato je bil slednji bolj sproščen.

Petkovo popoldne so izkoristili za ogled muzeja na prostem, ki se razprostira v mestu Stübing. Učenci, razdeljeni v dve skupini, so si ogledali tipične kmečke hiše in gospodarska poslopja tega območja. Najmlajši pa so se preizkusili tudi v preprosti otroški igri. Čeprav so jih na ogledu močile dežne kaplje, le-te niso odgnale njihove dobre volje. Kasneje so obiskali cerkev, ki združuje simbole različnih ver, zvečer pa so uživali v piceriji, ki slovi po najboljših picah v Gradcu. Kaj so jedli, verjetno ni treba navesti. Na dan odhoda jih je dr. Zuzane Ronck popeljala do posameznih najpomembnejših kulturnih znamenitosti. Učenci so bili navdušeni nad vzponom s tirno vzpenjačo na grajski hrib, od koder je bil krasen pogled na mesto. Prosti čas pa so izkoristili tudi za samostojno raziskovanje mesta in nakup spominkov za najbližje.

Z najlepšimi spomini in veseli, da se z novimi prijatelji kmalu snidejo, tokrat v Tržišču, so se varno odpeljali v objem svojih domačih.

Vesna Perko

Oglejte si tudi