Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
2°C
JUTRI
20°C
4°C
Oceni objavo

Tri nove igralnice v vrtcu Panorama Boštanj

Konec preteklega leta so bile v zgornjem nadstropju boštanjskega vrtca Panorama urejene tri dodatne igralnice za predšolsko vzgojo.

Občina Sevnica je v letu 2021 najela prostore objekta Panorama v Boštanju, ki ga je lastnik, GIP Kodrič, ustrezno preuredil za namen izvajanja predšolske vzgoje skladno z vsemi normativi, uredil je spremembo namembnosti objekta in pridobil uporabno dovoljenje.

Zaradi povečanih potreb po dodatnem prostoru je lastnik objekta lani uredil mansardo, ki skupaj s prostori v kleti, pritličju in prvi etaži tvori celostno urejene prostore za predšolsko vzgojo. Trenutno poteka opremljanje mansardnih prostorov, dodatni oddelki pa bodo oblikovani predvidoma marca.

Število v vrtce vključenih otrok v zadnjem obdobju nenehno raste. V šolskem letu 2011/2012 je bilo v sevniški občini v vrtce vključenih 577 otrok, ob začetku šolskega leta 2022/2023 pa že 781. Skladno s potrebami Občina Sevnica stremi k zagotavljanju zadostnega števila mest glede na izražene potrebe. V sevniški občini delujejo štirje vrtci, in sicer Vrtec Ciciban Sevnica, Enota vrtca pri OŠ Blanca, Enota vrtca pri OŠ Krmelj in Enota vrtca pri OŠ Milana Majcna Šentjanž. Na začetku šolskega leta 2022/2023 je bilo za zadostitev potreb oblikovanih skupno 44 oddelkov predšolske vzgoje.

Temeljne naloge vrtca so staršem zagotoviti pomoč pri celoviti skrbi za otroke, izboljšati kakovost življenja družin in ustvarjati možnosti za razvoj otrokovih telesnih in duševnih sposobnosti. Vsi vrtci v občini Sevnica so javni in izvajajo javne veljavne programe po predpisanih nacionalnih standardih.   

Oglejte si tudi