Logo MojaObčina.si
DANES
15°C
0°C
JUTRI
13°C
3°C
Oceni objavo

Utrinek Šole zdravja v Sevnici

Triindvajset članov in članic Šole zdravja se je v četrtek, 15. marca, z veseljem odzvalo prijaznemu povabilu Športne zveze Sevnica na prireditev Športnik leta 2017 v občini Sevnica. Z eno minuto za zdravje smo na odru in pod njim povabili vse v dvorani, naj z nami razgibajo svoja telesa, ki so dandanes vse preveč v sedečem položaju. Bilo je zelo prijetno, ker smo se družili z mladimi športniki, kar je tudi ena od nalog Šole  zdravja v  Sloveniji. Želimo si še več takih druženj z vrtci, šolami, domovi upokojencev in vabimo še vse ljudi dobre volje, ki jim ni vseeno za naše zdravje in bi se radi prijetno družili  na prostem, da ustanovijo svoje skupine v okoliških krajevnih skupnostih: Boštanj, Loka, Zabukovje, Brezovo, Krmelj, Šentjanž, Tržišče, Blanca in drugih skupnostih. Vem, da se boste imeli lepo in postali precej odpornejši proti vsem boleznim zaradi polurne vadbe na svežem zraku po metodi Tisoč gibov doktorja Nikolaya Grishina. Zdrav duh v zdravem telesu.

Vadba je brezplačna po vsej Sloveniji, ker smo vaditeljice prostovoljke, ki se izobražujemo na predavanjih in seminarjih. Maja bomo v Sevnici upihnili prvo svečko našega 52-članskega druženja starejših in mlajših upokojencev Šole zdravja na ploščadi pri športnem domu: v torek, četrtek in petek od pol osmih do osmih zjutraj. Več lahko preberete na spletni strani: https://zdravjesevnica.weebly.com/.

Hvala vsem, ki nas podpirate. Posebna zahvala predsedniku Športne zveze Sevnica Roku Vodeniku, ki nam kljub svoji mladosti vedno prisluhne in je prava oseba na pravem mestu.

Za konec pa še dve kitici naše himne, sicer jih je šest, ki jo je napisala naša vsestranska mojstrica, ustvarjalka računalniških veščin in aktivna vaditeljica naše skupine Romana Ivačič.

Če megla, dež je ali mraz, to hudega ni nič za nas!

Pa zakaj pa ne, pa zakaj pa ne, saj vse za zdravje, zdravje je.

V naši družbi je lepo, naprej ostane naj tako!

Pa zakaj pa ne, pa zakaj pa ne, saj vse za zdravje, zdravje je. (Melodija: Moj očka ima konjička dva)

 

Mici Jeler
Foto: Magda Senica

Oglejte si tudi