Logo MojaObčina.si
DANES
21°C
5°C
JUTRI
26°C
5°C
Oceni objavo

Planinski izlet na Bohor

V soboto, 16. marca, se je spet zbralo lepo število mladih planincev (51) iz treh osnovnih šol (Sevnica, Blanca in Boštanj). Tokrat je bil naš cilj Bohor, na katerega smo se podali iz vasi Jablance.

Razdelili smo se dve skupini, manj zahtevno je vodila planinska vodnica Silva Žveglič, zahtevnejšo pa planinski vodnik Janko Sotošek. Obe skupini pohodnikov sta se združili na Koči na Bohorju. Tam smo se okrepčali, za piko na i pa je poskrbela Jožica Marija Omerzu, ki nas je presenetila s še toplim domačim zavitkom, ob odhodu pa nam je pokazala tudi zaščiteno in v naravi zelo redko jarico, ki je ena prvih pomladnih cvetlic. Ob tej priložnosti se ji še enkrat iskreno zahvaljujemo za njeno prijaznost in gostoljubje ter obisk Bohorja toplo priporočamo.

S polnimi želodčki smo se odpravili proti izhodišču. Najprej smo si ogledali razgled s Petrove skale, se spustili do manjšega naravnega okna, nato pa nadaljevali vse do Partizanske bolnice. Pot je bila razgibana, a ne naporna, malo pred ciljem smo se napili tudi sveže bohorske vode.

 

Še bomo šli na planinski izlet.

 

Silva Žveglič, mentorica planinskega krožka na OŠ Boštanj

Povezave

www.pd-lisca.si

Oglejte si tudi