Logo MojaObčina.si
DANES
21°C
5°C
JUTRI
26°C
5°C
Oceni objavo

SEVNIŠKI UČENCI ZMAGALI NA DRŽAVNEM TEKMOVANJU ŠKL

V soboto, 21. 5. 2016, se je ekipa petošolcev in šestošolcev Osnovne šole Sava Kladnika Sevnica odpravila na državno tekmovanje v igri med dvema ognjema. Že zjutraj smo polni energije krenili proti Podčetrtku.
Ko smo prispeli, smo malo  povadili mete ter prijeme, nato pa že odšli na otvoritev.  Po končani otvoritvi je sledil posvet učiteljev mentorjev o tekmovanju. Sledila je prva igra, v kateri smo se pomerili z osnovno šolo iz Dobrove. Bili so zelo dobri, a naša samozavest ter podpora učiteljic je pripomogla k prvi zmagi. V drugi igri smo se pomerili z osnovno šolo Bled. Tudi njih nismo podcenjevati, saj so bili zelo dobro organizirani in žoga je pri njih krožila zelo hitro, a zmaga je bila spet na naši strani. Sledila je tretja, najtežja tekma. Soočili smo se z učenci iz osnovne šole Šmarje pri Jelšah. Bili so zelo težki tekmeci in zdelo se nam je, da igra traja v neskončnost. Po napornih minutah smo zbrali pogum ter začeli igrati  preprosto, lahkotno ter taktično. Uspešno smo jih premagali. S to zmago smo si že zagotovili odlično mesto. Nismo se prehitro veselili, ampak smo se pripravili še na zadnjo, četrto tekmo z učenci iz Jesenic. Po četrti zmagi smo kar skakali od veselja.

Tako smo postali državni prvaki v igri med dvema ognjema in prejeli medalje in praktične nagrade. Bili smo zelo veseli in tudi ponosni, saj nam bo šolo zopet krasil nov pokal, mi pa si bomo ta dan zapisali trdno v spomin.

 Ana Prosenik, OŠ Sava Kladnika Sevnica   

Oglejte si tudi