Logo MojaObčina.si
JUTRI
24°C
11°C
PET.
25°C
11°C
Oceni objavo

NA DRŽAVNEM TEKMOVANJU V EKOKVIZU SO ZMAGALI UČENCI IZ OŠ SAVA KLADNIKA SEVNICA

Z državnim tekmovanjem, ki je potekalo v četrtek, 25. aprila 2024, na OŠ Šturje Ajdovščina, se je zaključilo letošnje tekmovanje v ekoznanju za osnovne šole iz vse Slovenije. V poznavanju okoljskih tem je največ znanja pokazala ekipa SAVA1, ki so jo sestavljali Aljaž Kovač in Zarja Zgonc iz 8.c in Eva Mihurko iz 6.a.

 Nagrade najboljšim je podelil dr. Tomaž Štokelj, generalni direktor Holdinga Slovenskih elektrarn, ki je tudi soorganizator Ekokviza.

Na letošnjem Ekokvizu so osnovnošolci tekmovali v štirih tematskih sklopih:

1) Voda – naše bogastvo,  

2) Ohranjanje biotske pestrosti,

3) Podnebne spremembe,

4) GLOBE – Global Learning and Observation to Benefit the Environment.

         24.januarja je potekalo šolsko tekmovanje, na katerem se je med seboj preko spletne aplikacije pomerilo 819 ekip iz 128 osnovnih šol, skupno kar 2.457 učencev iz šestih, sedmih in osmih razredov.

 Na državno tekmovanje se je uvrstilo osem ekip, ki so na šolskem tekmovanju dosegle največ točk v posamezni regiji, ter štiri dodatne ekipe s skupno najvišjim številom točk.

  Državno tekmovanje je potekalo v dveh delih. V prvem delu so ekipe prek spletne aplikacije odgovarjale na 40 vprašanj. Ekipe so bile glede na rezultate reševanja kviza po pisnem delu razdeljene v štiri skupine. Drugi del tekmovanja je potekal v živo na odru, kjer so se ekipe med seboj pomerile v igri »hitri prsti«.

  Po zastavljenih sedmih vprašanjih v finalu je zmagovalka letošnjega Ekokviza postala ekipa SAVA1 iz Osnovne šole Sava Kladnika Sevnica.

   Ekipa naše šole je imela veliko podporo v navijačih, pesti pa je za svojo ekipo stiskala tudi njihova mentorica Alenka Povšič.

Vir: OŠ Sava KLadnika Sevnica

Oglejte si tudi