Logo MojaObčina.si
DANES
13°C
3°C
JUTRI
15°C
1°C
Oceni objavo

MEDNARODNA PODELITEV PRIZNANJA V BUDIMPEŠTI

Učenci OŠ Tržišče osvojili 3. mesto na mednarodnem natečaju

Kar samoumevno nam je, da jo vsakodnevno uživamo, uporabljamo in jo imamo v neomejenih količinah – vodo. Pa je res tako?

Z željo po raziskovanju vode, njenem vplivu in pomenu na naše telo ter dostopnosti po svetu smo se z učenci 6. razreda udeležili mednarodnega natečaja Postani Donavski umetnik 2019, ki ga skupaj organizirata Svetovno združenje za vodo za osrednjo in vzhodno Evropo in Mednarodna komisija za varovanje reke Donave. Letošnja vodilna tema je bila Sodelujmo za naše vode.

Z učenci smo se pri raziskovanju osredotočili na slovensko najdaljšo reko Savo, ki teče skozi mesto Sevnica, ter potoček ob naši šoli, Tržiški potok, ki ima za kraj zgodovinski in tudi ekološki pomen.

Pri raziskovanju so učenci Jure Flajs, Neja Tratar in Pia Gačnik režirali videoposnetek z naslovom Voda je vir življenja, v jem pa prikazali pomen vode za življenje živih bitij in človekov vpliv nanjo. Video Voda je vir življenja je osvojil 1. mesto na državni ravni.

Poslan je bil v oceno mednarodni komisiji, na mednarodni ravni pa je bilo osvojeno 3. mesto.

Učenci so bili vabljeni na 3-dnevni nagradni izlet v Budimpešto, udeležili pa so se slavnostne podelitve priznanj ter si ogledali Budimpešto in njeno okolico.

Za uspešno izvedbo izleta v Budimpešto gre zahvala Občini Sevnica, županu Srečku Ocvirku in njegovim sodelavcem.

 

Mentorica Tjaša Hribar Brce

                                                       Osnovna šola Tržišče

 

Oglejte si tudi