Logo MojaObčina.si
DANES
21°C
5°C
JUTRI
27°C
5°C
Oceni objavo

Dan Zemlje z učenci 5. razreda OŠ Krmelj

Vsako leto obeležujemo dan Zemlje. Letos smo še posebno veseli, ker smo lahko to storili skupaj, v šolskih klopeh. Dan smo načrtovali vsi skupaj in se dogovorili, kako bo potekal. Zjutraj smo najprej pregledali, kaj nam pomeni naš planet, kakšno vlogo bi moral imeti in kakšno vlogo imamo v tej zgodbi mi. Letošnja tema

Obnovimo našo Zemljo

se osredotoča na naravne procese, nastajajoče zelene tehnologije in inovativno razmišljanje, ki lahko obnovi ekosisteme sveta. Ali bomo Zemljo obnovili, je odgovornost vsakega od nas, kajti na njej živimo. Potrebujemo zdravo Zemljo, na kateri bo naše življenje lepo, zdravo in srečno. Spomnili smo se zelo veliko načinov, kako lahko sami z majhnimi koraki pripomoremo k temu.

Naš dan se je nadaljeval v učilnici, v kateri smo izvajali poskuse z vodo in zrakom. Zadnjo uro, ko nas je zunaj že nestrpno čakalo toplo sonce, pa smo se odpravili po bližnji okolici šole in jo vestno očistili nesnage. Pobrali smo vse smeti, ki smo jih na poti opazili. Pregledali smo ekološke otoke in se spomnili pravilnega ločevanja smeti.

Preživeli smo čudovit dan.


Učenci 5. razreda in učiteljica Renata Mlinarič

Oglejte si tudi