Logo MojaObčina.si
JUTRI
14°C
2°C
ČET.
14°C
4°C
Oceni objavo

S starodobnimi traktorji po Sloveniji – od Sevnice do Tržišča

Iz Sevnice so se na pot po mejah države v petek, 24. julija, odpravili trije občani, vozniki starodobnih traktorjev – Janez Stušek, Miro Kukec in Branko Zupančič iz Tržišča. Vse tri povezuje ljubezen do tehnične dediščine in potovanj. Letošnje načrte za dopust so prilagodili aktualnim razmeram in se odločili, da bodo dopustovali doma tako, da meje Slovenije obkrožijo s svojimi starodobnimi traktorji.

 

Njihovo sporočilo vsem, ki so jih srečali na poti, je povezovalo izobraževalno in promocijsko noto. Svoje traktorje vidijo kot simbol kmetijstva in samopreskrbe, za katero se je v zadnjem obdobju še posebno močno izkazalo, kako pomembna je. Hkrati so s svojimi atraktivnimi vozili poskrbeli, da je bila sevniška občina na njihovi poti opažena in prepoznana kot za obisk zelo zanimiva turistična destinacija.

 

Pot po Sloveniji se je zaključila teden dni in kar 1200 kilometrov pozneje, 31. julija, s prijetnim sprejemom pri prostorih Kluba ljubiteljev starih vozil Mirenske doline pri železniški postaji v Tržišču. Zahvalo za promocijo občine Sevnice v sklopu projekta S traktorjem okoli Slovenije sta, poleg krajanov in prijateljev, vsem trem predala tudi župan Srečko Ocvirk in podžupan Janez Kukec.

 

Oglejte si tudi