Logo MojaObčina.si
JUTRI
15°C
3°C
NED.
14°C
1°C
Oceni objavo

Zaključek humanitarne akcije, zbrano preko 130 kg 130 kg hrana za zapuščene živali in predano 10 ležišč

Poleti se je izoblikovala zamisel, da bi izdelali ležišča in zbrali hrano za zapuščene živali. Ležišča smo izdelali iz odpadnih gum, 130 kilogramov hrane za živali pa so zbrali občani in učenci osnovnih šol (OŠ Sava Kladnik Sevnica, OŠ Boštanj, OŠ Blanca, OŠ Šentjanž in OŠ Tržišče).
V petek, 21. septembra, smo pripravili krajši program in zbrano hrano predali zavodu Zadnje upanje. Dogodek je vodila Marina Topič in na oder povabila tudi direktorico Javnega zavoda za kulturo, šport, turizem in mladinske dejavnosti Sevnica Mojco Pernovšek in predstavnico zavoda Zadnje upanje Valerijo Kršlin. Po lepih besedah zahvale vsem sodelujočim v humanitarni akciji, ki sta jih izrekli Mojca in Valerija, sta sledila še recital obiskovalke Ize in pevski nastop Tamare Špan. Simbolično predajo smo zaznamovali s skupno fotografijo.

Zbrano hrano  in ležišča smo predali za živali v Sloveniji in tudi v BiH.

Ob tej akciji smo zbrali tudi precej igrač za sirotišnico v BiH. Zavod Zadnje upanje je od zbranih donacij kupil še nekaj priboljškov za otroke, ki živjo brez mamic in očkov. Nasmehi in pogledi teh  otrok povedo več kot tisoč besed.

Hvala vam dobri ljudje in vabljeni k pomoči tistim, ki si sami ne morejo ali včasih ne znajo pomagati.

Vir: KŠTM Sevnica

 

Oglejte si tudi