Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
8°C
JUTRI
21°C
6°C
Oceni objavo

VKLJUČITE SE KOT PROSTOVOLJEC TER BODITE V DOBRI DRUŽBI

Bi se radi počutili koristne, aktivne, se naučili česa novega, delili svoje izkušnje? Vključite se v prostovoljno delo pri Sopotnikih!
Prostovoljno delo je delo, ki ga posameznik po svobodni volji opravlja v dobro drugih in zato ne prejema plačila ali drugih koristi. Prostovoljstvo bogati družbo in vpliva k razvijanju solidarnosti, povezanosti ter zavedanju in reševanju težav, ki se pojavljajo v določenem okolju.

V Zavod Sopotniki, ki v občini Sevnica deluje pod okriljem KŠTM Sevnica, smo vključeni posamezniki, ki radi vozimo, nam je mar za starejše in jim z veseljem pomagamo. Prostovoljci se med seboj dobro razumemo, postali smo prijatelji, ki se radi srečujemo tudi na dneve, ko nismo dežurni za prevoze. Za povezovanje in dobro počutje se dvakrat letno srečamo in družimo še z drugimi prostovoljci Sopotnikov po Sloveniji. Prostovoljci pri delu krepijo svoje osebnostne lastnosti, spoznavajo nove ljudi in so del skupine podobno mislečih – del kolektiva.

V današnji družbi, ki postaja vedno bolj individualizirana, je pomembno, da krepimo stike s sočlovekom in smo v družbi pozitivnih ljudi. Za vse, ki zaman iščejo službo, se ne želijo prepuščati malodušju in »jamranju« ter si želijo spremembe, je vključitev v prostovoljstvo lahko odlična priložnost za širjenje poznanstev, kvalitetno preživljanje prostega časa ter sodelovanje.

Naši prostovoljci se naučijo in izboljšajo svoje ravnanje s sodobnimi tehnologijami. Pri delu uporabljajo pametni mobilni telefon z navigacijo, za obveščanje pa imamo vzpostavljen spletni portal. Mnogi so kljub začetnem strahu usvojili moderne komunikacijske kanale in jih suvereno uporabljajo. Tudi tukaj prostovoljce spremljamo in jih vzpodbujamo, da stopijo iz svoje cone udobja in pridobijo nove veščine in kompetence, ki jim lahko pridejo prav tudi na drugih področjih.

Storite spremembo zase ter za skupnost tudi vi! Ne veste, kam bi se vključil? Postanite del Sopotnikov ter zapeljite starejše po njihovih opravkih. Človek človeku Sopotnik.

Za več informacij o Sopotnikih pokličite na številko 031 33 81 87, obiščite spletno stran ali facebook Zavod Sopotniki.

vir: KŠTM Sevnica


Oglejte si tudi